dijous, 12 de març del 2015

El mètode Instagram

Instagram o els colors saturats són mitja vida
Quan s’arriba a una certa edat —la que podríem anomenar el costat lleig de la cinquantena— els problemes de salut comencen a treure el nas; i encara que no el treguin, el metge aconsellarà la prevenció i els bons aliments. Els dos mètodes preventius que no sembla que puguin fer mal a ningú són beure molta aigua i les caminades llargues i a pas lleuger. Com que jo en matèria d’ingestió de líquids sóc bastant camell i l’exercici físic queda lluny de les meves activitats més estimades, es diria que ho tinc difícil per mantenir-me en forma. Les passejades encara les podria suportar, si no se’m fessin de vegades tan tedioses. Inesperadament, com ja hauran comprovat els meus amics de Facebook, Instagram —l’aplicació que serveix per retocar i compartir fotografies— ha vingut en la meva ajuda. Ara, quan surto de casa per fer un volt, ja tinc una bona excusa per justificar l’excursió: trobar el millor material per fotografiar i propagar per la xarxa, com si d’herba paràsita es tractés.

La veritat és que el mitjà és molt atractiu: el format quadrat i els quatre retocs permeten falsejar la realitat tant com vulgui el consumidor; i, com que no s’ha de llegir res més que una imatge, és summament fàcil emetre un veredicte. Mai com durant la darrera setmana m’havien dedicat tants rètols de “m’agrada” a Facebook. No sé si la meva salut millorarà, però ara que en el món dels blogs cal pidolar perquè et facin un comentari s’entendrà que tingui l’ego pels núvols. A més, no sé per quins estranys camins, s’ha fet seguidora meva una colla de noietes sense suc ni bruc, d’aquelles a les que agrada fotografiar “cupcakes”, safrans en flor i lolites fent morritos. Si em converteixen en “trending topic”, si em presenten l’Anna Wintour, ja us avisaré. De moment continuo retratant balcons de cases com si no existís el dia de demà.

16 comentaris:

  1. I nosaltres que en gaudim de les teves passejades de salut! Jo en dic la "ruta del colesterol" però vaig sense mòbil i no puc fer els instagram com tu!

    Gràcies per compartir-los però has de saber que Facebook també està entrant en decadència!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha! Si Facebook entra en decadència, ja en som dos.

      Elimina
  2. beure i veure (i compartir begudes i visions -bé per les noietes sense suc ni bruc- , ni que sigui a distància), no és una mala teràpia. Detecto zoom en el mòbil?
    Un altre dia podem parlar amb Galderich del colesterol. Com em fot la publicitat del colesterol a 200 de les farmacèutiques i els iogurts

    ResponElimina
    Respostes
    1. El zoom, Miquel, és del propi Instagram que permet manipular la imatge un cop feta.

      Tu també tens el teu propi Instagram a la capçalera del blog.

      Elimina
  3. Quina vergonya allau, convertir-te a la teva edat en un hipster! :P

    La última foto que jo vaig compartir a l'instagram va ser ara fa 8 setmanes!

    Per cert, veig que no has aprofitat per fer publicitat del teu compte

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sóc un hipster: mai no fotografio el meu esmorzar.

      Elimina
  4. D'ací a uns mesos tindràs una bona càmera i una taxa de colesterol envejable...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, la tecnologia no m'interessa gaire, amb el telefon que tinc passo.

      Elimina
    2. Tecnologia? Jo parlava d'art i de salut! ;)

      Elimina
    3. Com parlaves d'una bona càmera... De totes maneres jo continuo prenent-me també les pastilles i el danacol.

      Elimina
  5. Instagram és un format distret i atractiu, ens permet sentir-nos com si fóssim grans fotògrafs, i naturalment el tema de l'ego és molt important, sentir-nos bons en alguna cosa és necessari. A l'Ig se li poden donar diferents usos, un és aquest de les lolites, però jo prefereixo penjar coses boniques que em vaig trobant. Deu ser per això que penjo tan poques fotos darrerament. O no sé trobar la bellesa, o és que els paisatges habituals ja els tinc massa vistos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Xexu, la relació esforç/resultats és molt bona. Jo, per no exhaurir els temes em reprimeixo una mica i en deixo per més endavant. I estic completament d'acord que és una bona manera d'enfortir l'ego. Prometo no penjar autoretrats.

      Elimina
  6. del primer és la salut, tampoc cal caminar tant, de fet si vols un consell: menja i beu de tot amb mesura i sobretot no vagis al metge....., ja veuràs com estaràs sà. Almenys a mi em funciona, ara caminar i anar en bici si que ho faig,cert és que en viure a Sabadell m'ès més fàcil. Ah! DIGUESSIM QUE DETESTO CORDIALMENT INSTAGRAM.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Sabadell, amb aquestes excursions que fas al camp no dic que no, però a Barcelona i en bicicleta és la millor forma per escurçar la vida.

      Elimina
  7. bé, de ben segur que trobaràs espais que ni sabies que existien a tocar de casa. sol passar quan aixeques la vista. jo et vaig posant 'm'agrada' perquè em fa feliç algú que no penja fotos de gatets :)

    Una 'hipster' dona s'ha de deixar barba?

    ResponElimina
  8. Sí, ara camino mirant enlaire. Trepitjaré moltes caques de gos.

    ResponElimina