Per continuar fent bullir l’olla a la tercera temporada de «The Boys» (Amazon Prime) també es treuen de la màniga un nou equip de super-herois. Habitualment a la sèrie hi ha els Seven —un equip de set super-herois que treballa al servei de la companyia Vought International i que en la intimitat no són tan heroics com pretenen— i The Boys, un grup de marginats sense poders especials que vigilen que cap súper abusi de les seves prerrogatives. Ara s’incorpora l’equip Payback, antics col·laboradors de la CIA que ara viuen retirats. No cal preocupar-se gaire per ells, perquè abans que acabi la temporada hauran sigut eliminats tots. Sí, aquí passa com a «The Umbrella Academy», que (amb tota l’arbitrarietat possible) sempre sobreviuen els protagonistes. «The Boys» s’ho poden fer perdonar, perquè es tracta d’una sàtira ferotge que qüestiona la pròpia essència de les narratives superheroiques i revela els seus components més feixistes.
De fet Homelander, el cap visible dels Seven, amb els seus discursos demagògics i patrioters, els seus somnis de poder i un comportament immoral que ja no oculta sinó que exhibeix orgullosament, sembla la contrafigura paròdica del president Donald Trump. Tot i que The Butcher, el líder de The Boys, combina la figura tràgica de l’antiheroi amb una brutalitat venjativa que en aquesta temporada es veu realçada per un sèrum prodigiós que li confereix poders temporals.
Però si en alguna cosa destaca aquesta tercera de «The Boys» —més enllà d’algunes sorpreses del guió, d’un número musical i unes escenes d’animació— és com de passades de voltes que estan les situacions. Es diria que les regnes de la sèrie han passat a mans d’un adolescent hiper-hormonat. Espereu-vos relacions sexuals desballestades, excés de culs i tites i, al mateix temps, cossos desmembrats i sanguinolents. Si el component crític no fos suficient, aquests excessos podrien servir com a recomanació per aquells que no es conformen amb mitjanies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada