Serà sobrer informar que la majoria dels creuaments entre l'art clàssic i la figura de Donald Trump tenen un objectiu satíric. Com a exemple d'actualitat aquesta caricatura de Steve Bell a "The Guardian" sobre l'assassinat i esquarterament del periodista àrab Jamal Khashoggi. Espero que també sigui sobrer dir-vos en quin quadre s'inspira.
Els brètols de la revista MAD li van dedicar un número especial amb un Trump picassià a la coberta. En pàgines interiors, apart de la versió de Leutze ja vista abans d'ahir es pot contemplar una perversió sulfurosa del "Christina's World" d'Andrew Wyeth firmada per Mark Fredrickson.
O aquí un Donald Trump retratat impossiblement pel difunt Andy Warhol via l'artista pop Saint Hoax.
Però més que la sàtira, el que trobo més interessant són les nombroses atrocitats estètiques que hom pot trobar a la xarxa, perpetrades sovint amb les millors intencions per aficionats pro-Trump. O per professionals com el reincident Jon McNaughton aquí amb l'obra "Respect the Flag" (2018), on es pot veure el president amb aires compungits protegint una bandera americana esfilagarsada enmig d'un camp de futbol.
De tot aquest gavadal de formes artístiques aberrants destaca amb aclaparadora llum pròpia el quadre següent, pintat per l'Illma Gore. Es tracta d'un nu integral i certifica que en Trump té una tita minúscula. Això no té cap valor factual, però ha emprenyat l'actual president cosa de no dir, un fet que no estranyarà ningú. La Gore ha preferit exiliar-se al Regne Unit i estalviar-se part de la pluja d'insults que li han caigut al damunt, encara que en el nostre univers online és literalment impossible escapar de les conseqüències de les teves decisions.
Aquesta tal Illma Gore no tindrà res a veure amb l'Al, oi?
ResponEliminaCrec que no, però amb aquest cognom ja es nota que li agrada fer sang.
Elimina