dilluns, 10 de juliol del 2023

Filmoteca forçosa (110)



Indiana Jones and the Dial of Destiny (James Mangold, USA 2023 (Balmes))

Elevada mortalitat per a un refregit d’aventures anteriors, on no hi ha ni una escena que estigui a l’altura de la llegenda. Es diria que la nostàlgia és suficient per justificar-ho tot. (6)


Coeurs/Afers privats en llocs públics (Alain Resnais, França 2006 (Filmin))

Adaptació de la més cinematogràfica de les peces teatrals d’Alan Ayckbourn. Repartiment competent, però d’edat inadequada, per a un finíssim exercici d’estil. (7)



Asteroid City (Wes Anderson, USA 2023 (Balmes))

De vegades sembla que l’únic que diferencia un film d’Anderson d’un altre seu és la paleta cromàtica. En aquest cas m’ha costat entrar en el doble joc teatral i crec que prefereixo l’atapeïda The French Dispatch. (7)


The Master Gardener (Paul Schrader, USA 2023 (Verdi Park))

Schrader de nou ens explica una història de redempció amb la violència sota mínims. Aquesta triga en arrencar, però té un desenllaç optimista. (7)



Tres monos (Nuri Bilge Ceylan, Turquia 2008 (Filmin))

La desintegració d’una família a través de la corrupció en una ombrívola Istambul. Lenta, impecablement construïda i visualment esplèndida. (8)


Bros (Nicholas Stoller, USA 2022 (Movistar+))

Intent de comèdia gai romàntica per a tots els públics. L’esforç per introduir totes les qüestions que preocupen l’activisme li pren la meitat de la gràcia. (6)



The Inspection (Elegance Bratton, USA 2022 (Movistar+))

Basada en les experiències del director i batejada com La jaqueta metàl·lica gai, no em pot resultar afí una història d’acceptació que passi per l’exèrcit. Presenta a una de les mares més homòfobes de la història. El millor, el protagonisme de Jeremy Pope. (6)


Núvols passatgers (Aki Kaurismaki, Finlàndia 1996 (Filmin))

En una parella tots dos perden la feina i gairebé també l’amor. Un drama estòlid, passat de moda i de bon cor, típic de la casa. (7)

2 comentaris:

  1. Mentre sigui millor que la Calavera de cristall ja em dono per satisfet.
    Filmin té pelis molt dramàtiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Millor que la Calavera diria que sí. Filmin té de tot, també El Guateque, El mundo está loco, loco o Mandíbulas (que et recomano fervorosament).

      Elimina