dimecres, 25 d’octubre del 2023

Peep Show (Filmin)


Amb motiu del festival ‘Serielizados’ es pot veure a Filmin una selecció d’episodis de diverses sèries que en el futur potser podrem veure completes a una o altra plataforma. O no. Si no m’equivoco, l’únic títol del que es pot veure una temporada sencera és Peep Show, publicitada com a obra primerenca de Jesse Armstrong (el de Succession). En realitat, la sèrie compta amb dos creadors més, Andrew O’Connor i Sam Bain, però l’actualitat mana a l’hora d’escriure titulars.

La sèrie es basa en la vella idea de la convivència de personalitats oposades, ja explotada a L’estranya parella; en aquest cas amb dos joves que comparteixen pis, en Mark i en Jeremy, i que no podrien ser més diferents. En Mark (David Mitchell) és un noi intel·ligent i complidor que treballar a una companyia creditícia; però en les relacions socials és un desastre. També és el propietari de l’apartament. Jeremy (Robert Webb), en canvi, és un dropo que es dona ínfules de músic, immadur, arrogant i amb una immensa autoestima. El xoc entre les seves maneres de ser i de fer constitueixen la base de l’humor de Peep Show, amb una comicitat de vegades incòmoda, sense arribar als extrems de The Office de Ricky Gervais. Compta, com a atractiu suplementari, amb la presència d’una quasi debutant Olivia Colman, en un paper deliciosament humiliant.

La característica diferencial d’aquesta sèrie són els moments en els que la càmera adopta la visió subjectiva dels protagonistes, mentre sentim els seus pensaments. No sé si és un recurs gaire original, però a mi m’ha produït un cert mareig. Malgrat tot m’ho he passat bé i els sis capítols han volat. Llàstima que de les nou temporades existents (2003 - 2015), només la primera estigui disponible fins el 29 d’octubre. Preguem perquè Filmin s’animi a programar la resta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada