dissabte, 3 d’abril del 2021

Filmoteca forçosa (39)

Flash Gordon (Mike Hodges, Regne Unit 1980 (Filmin))

L’èxit de «Star Wars» impulsà l’adaptació de la «space opera» dels anys 30 «Flah Gordon». La parella protagonista és un desastre, els decorats —propis d’una revista del Paral·lel amb pretensions— són tan kitsch com la música de Queen i el guió sembla escrit sota els efectes d’un còctel d’estupefaents; però quasi tot està fet amb tanta alegria inconscient com la que traspuen Brian Blessed i Timothy Dalton. Acaba sent un espectacle fascinant. Males llengües afirmen que és la pel·lícula preferida de la reina Isabel i que la mira cada Nadal amb els seus nets. (7) 


Win Win (Tom McCarthy, USA 2011 (Disney Star))

Un advocat amb problemes econòmics vol treure profit d’un client amb inicis de demència. McCarthy no és Billy Wilder, ni Paul Giamatti és Walter Mathau, per això en resulta una amable faula humanista. Mol ben interpretada, de propina. (7)


Thank You for Smoking (Jason Reitman, USA 2006 (Disney Star))

Farsa dinàmica, però no gaire profunda, sobre el «lobby» del tabac. Molt divertida, tanmateix, i amb un repartiment coral ple de noms insignes. (7)


Rushmore (Wes Anderson, USA 1998 (Disney Star))

Un alumne d’institut excèntric (Jason Schwartzman) s’enamora d’una professora vídua (Olivia Williams). Assaig general de l’estil madur d’Anderson, però menys claustrofòbic de l'habitual. L’inici d’una gran amistat amb Bill Murray. (6)


Der Goldene Handschuh/El carnisser de St. Pauli (Fatih Akin, Alemanya 2019 (Filmin))

Basat en un cas real d’un assassí de prostitutes a Hamburg als anys 70. Exercici de sordidesa extrema, sense cap altre tret redemptor que la meticulosa reproducció dels ambients. (5)


Vertigo (Alfred Hitchcock, USA 1958 (Filmin))

La dec haver vist mitja dotzena de vegades i sempre oblido la seva intriga criminal. Queden l’atmosfera insana, els verds al·lucinats i un Bernard Herrmann posseït per Wagner. (9)




6 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb el que dius de Flash: apoteosi kitsch que funciona molt bé. I què dir de Vertigo, clàssic de clàssics... Precisament la vaig re-visitar fa uns mesos i està tan fantàstica com sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo encara diria més, la vaig trobar millor que mai.

      Elimina
  2. Sí señor, la música de Queen para el superhéroe rubio es de lo más original, psicotrópoco y divertido que jamás se haya escrito.

    ResponElimina
  3. Flashhhh aah-aaaaah saviour of the universe. Quina banda sonora! I quina pel·lícula, es d'aquelles tant dolentes que acaben sent bones, perquè lo important es disfrutar.

    Gracias por fumar es una sàtira molt divertida, no arriba enlloc, però té escenes fantàstiques com ara l'intent d'assassinat amb pedaços de nicotina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em pensava que "Flash" era dolenta a seques, va ser una bona sorpresa. I "Gràcies per fumar" també va ser una bona repesca.

      Elimina