dilluns, 14 de febrer del 2022

Filmoteca forçosa (65)


Le notti di Cabiria (Federico Fellini, Itàlia 2011 (Filmin))

L’aparent ingenuïtat de la faula queda redimida per la màgica interpretació de Giulieta Massina i per la mirada tan original del director. (8) 


Sitcom (François Ozon, França 1997 (Filmin))

L'adopció d'una rata blanca inicia la desintegració d'una família burgesa aparentment feliç. Combinació matussera d’Almodóvar i el Passolini de «Teorema» per a un Ozon molt primerenc. (5) 



El bruto (Luis Buñuel, Mèxic 1953 (Filmin))

Sucós melodrama amb assetjament immobiliari, una magnífica Katy Jurado i el maliciós toc del director. (8)


Munich - The Edge of War (Christian Schwochow, Alemanya/Regne Unit 2021(Netflix))

Thriller ensopit (a partir d’una ficció històrica de Robert Harris) sobre el contuberni de Munich, per tant amb un final del tot previsible. Sorprèn un Jeremy Irons més vivaç de l’habitual fent del tanoca de Neville Chamberlain. En canvi l’actor que fa de Hitler està molt desencertat. (6)



Creature of the Black Lagoon (Jack Arnold, USA 1954 (Filmin))

Clàssica (i encara deliciosa) aventura amazònica amb monstre subaquàtic. La imatge de Julie Adams en braços de la criatura serà eternament icònica. (7)


My Cousin Rachel (Roger Michell, Regne Unit 2017 (Disney+))

Adaptació correcta del clàssic paranoic de Daphne du Maurier. Apart del vestuari i dels decorats (de sempre, un punt fort de les produccions britàniques), val la pena per la composició de Rachel Weisz com a cosina seductora i potser assassina. (7)

4 comentaris:

  1. Oh, hi ha una adaptació de 'La cosina Rachel' de només 5 anys? La buscaré. Tot i que ja me la podrien posar a alguna plataforma que no fos Disney+!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vaig mirar perquè m'agrada la Rachel Weisz, però l'adaptació és tot just correcta.

      Elimina
  2. Las plataformas están a rebosar de películas y series (malas, penosas, buenas, regulares y excelentes). Pero la mayoría de las que he visto me parecen impecables técnicamente.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La correcció tècnica per si sola no sol ser gaire interessant, només és un punt de partida del qual prescindir si cal.

      Elimina