dilluns, 7 de març del 2022

La detectiu i els gèneres

Si us va agradar «Only Murders in the Building» (cosa que hauria de confessar qualsevol espectador amb criteri), «The Afterparty» d’Apple TV+ podria servir-vos de petit consol substitutori mentre no arriba la segona temporada. Es tracta d’un «whodunnit» (o sigui una investigació criminal amb un mort i un munt de sospitosos) ideat per Christopher Miller —el de les animacions de «La LEGO pel·lícula», «Pluja de mandonguilles» o «Spider-Man: Into the Spider-Verse»— i que conté alguna originalitat formal.

La sèrie té lloc en una d’aquelles festes d’institut on es reuneixen els membres d’una promoció amb la intenció principal de presentar la millor (i més falsa) imatge d’ells mateixos. Alguns dels participants en la trobada continuen la tabola a casa d’un d’ells i és allà on es produeix el crim. La detectiu Danner (Tiffany Haddish) interrogarà durant tota la nit els testimonis (i sospitosos) amb l’objectiu de descobrir el culpable abans que es faci de dia.

Aquest esquema, escassament original d’ençà que Agatha Christie el va conduir a l’exhauriment, es veu refrescat per dues innovacions del guió. La primera és que cada capítol està explicat des del punt de vista d’un dels convidats i la segona és que cada relat segueix les pautes d’un gènere diferent: comèdia romàntica, thriller d’acció, dibuixos animats, musical, pel·lícula de por… Cal dir que ni l’intent de «Rashomon» «light» ni les piruetes estilístiques superen el nivell més superficial. Tampoc les interpretacions, a càrrec d’una colla de segones figures (on només destacaria Haddish per la seva sòlida carrera de comediant) passen de correctes. Però el divertiment no s’allarga més del necessari i conté prou acudits per assegurar una agradable estona menor.  

2 comentaris:

  1. L'apunto perquè les creacions que has citat de Christopher Miller m'agraden. Tot i que tinc clar que Only Murders in the Building té preferència.

    ResponElimina