diumenge, 29 de gener del 2023

Filmoteca forçosa (95)


Le pupille (Alice Rohrwacher, Itàlia 2022 (Disney+))
Nenes internes en un col·legi de monges passen molta gana durant la Segona Guerra Mundial. Deliciós conte de Nadal de l’autora de Lazaro felice ple d’originalitat i humor que desgraciadament ha passat molt desapercebut. (8)

Amsterdam (David O. Russell, USA 2022 (Disney+))

Estèril dispendi de talent interpretatiu per a un empatx de peripècies que no saben dir si són comèdia o drama. La desastrosa mitja hora final intenta advertir-nos contra les temptacions del feixisme amb la subtilesa d’una piconadora. (4)



À plein temps/A temps complet (Éric Gravel, França 2021 (Movistar+))

Les trifulgues d’una mare separada per dur a terme el seu complicat dia a dia, explicades en clau de thriller. Una agradable sorpresa tan notable com el treball de Laure Calamy. (8)


Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg, USA 1977 (Filmin))

Anys abans d’E.T. Spielberg ja il·lustra a la perfecció la fascinació que produeix la vida extraterrestre. La part central, amb Richard Dreyfuss tornant-se boig, se m’ha fet una mica pesada, però el gran final m’ha fet saltar les llàgrimes en el moment més musical de tots. (8)



Holy Spider (Ali Abbasi, Dinamarca-Alemanya-Suècia-França 2022 (Cinemes Girona))

Crònica sobre un criminal iranià que es dedicava a assassinar prostitutes a principis d’aquest segle. Queda prou clar que, quan es considera les dones com éssers inferiors, qualsevol violència és justificada. Ofereix una imatge terrorífica més d’aquest dissortat país. (8)


Les Olympiades/París, districte 13 (Jacques Audiard, França 2021 (Movistar+))

Audiard, amb la col·laboració de Céline Sciamma, adapta uns còmics d’Adrian Tomine, amb resultats no del tot conclusius. Joves que barregen amistat i sexe mentre van canviant de treball i d’estudis en un París inhabitual, però fotogènic. Irregular, però amb alguns gran moments. (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada