diumenge, 28 de maig del 2023

Filmoteca forçosa (106)


Bona nit, mare (Tom Moore, USA 1986 (Filmin))

Drama sobre el suïcidi que sembla teledirigit als Oscar. Dissimula el seu origen teatral amb la hiperactivitat de les actrius, unes —per altra banda— molt sòlides Ann Bancroft i Sissy Spacek. (6)


Els judicis d’Oscar Wilde (Ken Hugues, Regne Unit 1960 (Filmin))

Envellida però molt distreta reconstrucció del calvari que va patir l’escriptor irlandès, que aquí sembla parlar exclusivament a través d’epigrames. Notable sobre tot per la sòbria actuació de Peter Finch. (7) 



Conspiració al Caire (Tarik Saleh, Suècia 2022 (Renoir))

Lluita de poders civils i religiosos en una gran universitat islàmica. Ambient insòlit, però mecanismes de la trama molt simplistes. Passadora. (6)


Sleepers (Barry Levinson, USA 1996 (Filmin))

Un relat punyent d’abusos en un reformatori més algunes bones interpretacions queden ofegades per una veu en off omnipresent i una segona part artificiosa que beu d'El comte de Montecristo. (6)



Heat (Michael Mann, USA 1995 (Disney+))

Hipertrofiada epopeia de policies i lladres. Conté moments de gran cinema i algunes actuacions magnífiques; però li sobren minuts, personatges, pretensions de profunditat i un Al Pacino que no podria ser més histriònic. (6)


Five Graves to Cairo/Cinc tombes al Cairo (Billy Wilder, USA 1943 (Filmin))

Un Wilder primerenc adapta una peça teatral com a thriller bèl·lic i l’ambienta a la campanya del desert de la Segona Guerra Mundial. Pintoresques composicions del mallorquí Fortunio Bonanova i sobretot d’Eric von Stroheim fent de Rommel. (7)

2 comentaris:

  1. Quan no és histriònic Al Pacino? A mi m'encanta l'acció de Heat, moltes bales, poques explosions, i no encerten a ningú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí això també, la pitjor punteria de la història.

      Elimina