dimarts, 21 de novembre del 2023

Dialogant amb la vida - Suzhou River - Rustin


Dialogant amb la vida o Le Lycéen de Christophe Honoré (a Filmin) mostra l’efecte que té en una família, especialment en el fill adolescent, la mort en accident del pare. Sensible, dinàmica i incòmoda, retrata molt bé els vaivens emocionals d’una personalitat encara immadura. Juliette Binoche repeteix el rol de la mater dolorosa que tan bé sap representar, però l’estrella de la funció és el jove i admirable Paul Kircher. Un drama molt recomanable i esperançador.  


Suzhou River de Lou Ye (a Filmin) és un conte romàntic sobre un repartidor urbà a qui encarreguen un segrest i s’enamora de la segrestada. Quan aquesta escapa i salta al riu Suzhou des d’un pont, l’home intenta retrobar-la. Anys més tard veu en un cabaret una noia que actua disfressada de sirena i pensa que és ella. L’amor obsessiu per una dona i una mateixa actriu que fa dos papers semblen referències clares al Hitchcok de Vertigo; però l’encisador film és a més un bell exercici d’estil que assumeix l’infreqüent punt de vista d’un càmera de vídeo, personatge tangencial de la història principal. Rodat en un Shanghai lleig i decrèpit, i amb escenes gairebé documentals a les ribes del Suzhou (el riu més brut del món, segons el narrador), el film té un estrany atractiu, al qual hi ajuda molt una parella protagonista magnètica.


Rustin de George C. Wolfe (a Netflix) recupera la figura de Bayard Rustin (1912 - 1987), un activista pels drets civils que va col·laborar estretament amb Martin Luther King fins que la revelació de la seva homosexualitat va fer aconsellable mantenir-lo a distància. Es tracta d’un personatge interessant de la història recent i com a tal el film aplega un bon grapat de talent artístic afroamericà —Chris Rock, Branford Marsalis, Audra McDonald, Jeffrey Wright…—, tot i que el resultat no passa de correcte. Només Colman Domingo en el paper protagonista destaca per sobre d’una obra que peca de massa convencional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada