dijous, 6 de setembre del 2018

Ritmoooo đŸŽ”, ritmo de la noche đŸŽ¶

—Bona nit, em dic Allau i sóc addicte a Netflix.

—Bona nit, Allau —respon una polifonia d’addictes solidaris, perĂČ anĂČnims.

SĂ­, ja sĂ© que existeix un mĂłn mĂ©s enllĂ  de Netflix. Que hi ha HBO, i Filmin, i Amazon i Sky, i Movistar+
 PerĂČ Netflix, amb la seva voluntat d’atacar indiscriminadament per tots els flancs viables la vulnerabilitat de l’espectador Ă©s la plataforma mĂ©s similar a una botiga de llaminadures gegantina per a diabĂštics vocacionals.

No negarĂ© que la cadena tĂ© coses bones o molt bones, cas de «Narcos» o «The Crown»; perĂČ tambĂ© contĂ© abundants mediocritats i algun abisme d’ignomĂ­nia. Que Ă©s on em solc esplaiar. Parlo en concret d’una pel·lĂ­cula que es diu «Ibiza» (2018) i que Ă©s un dels materials visuals mĂ©s tristos i execrables que m’ha concedit la vida.

Dirigeix un tio a qui no penso concedir-li ni un gram de posteritat. El guiĂł Ă©s entre inexistent i ridĂ­cul, una mera excusa per omplir de gasĂČfia 94 minuts de metratge. Va d’una publicista de Nova York (Gillian Jacobs) que viatja fins a Barcelona (acompanyada per les seves millors amigues, la negra i la jueva ℱ) per negociar una campanya per vendre sangria o similar. Durant el viatge provoca l’interĂšs sexual d’un DJ de fama internacional (Richard Madden, que va ser l’ara difunt Robb Stark a «Joc de Trons»). Tot perseguint el noi, el trio protagonista salta a Eivissa. Hi ha festes privades, alcohol i drogues, cotxes descapotables, discoteques i platges on es practica «topless». Al final, la publicista es queda amb el xicot i rep una promociĂł a la feina. I ja estĂ .

Tanta inanitat argumental podria tenir alguna justificaciĂł, si «Ibiza» funcionĂ©s almenys com a catĂ leg de postals de Barcelona i l’illa titular, perĂČ qĂŒestions de pressupost i l’oposiciĂł expressa del Consell d’Eivissa va fer traslladar el rodatge a SĂšrbia i CroĂ cia. AixĂ­, amb alegre impunitat la ciutat de Split fa de Barcelona i l’illa de Krk imita Eivissa. Ni amb la presĂšncia d’un taxi negre i groc la cosa cola. De fet, les autoritats de l’illa pitiusa ja han alçat una demanda per donar-ne una imatge estereotipada i poc afavoridora.

I Ă©s que aquests americans ens retraten com si fĂłssim mexicans d’Europa, amb mostatxos, maneres cavalleroses, i vint-i-cinc cognoms per cap. Per abundar en el tĂČpic, Jordi MollĂ  perfecciona el seu personatge habitual del narcotraficant bavĂłs i Miguel Ángel Silvestre es ven a pes com animal sexual. L’Ășnic que em sap greu de tot aquest despropĂČsit Ă©s la presĂšncia de Gillian Jacobs, una bellesa amb personalitat, que a la sĂšrie «Love» (tambĂ© de Netflix) demostra que pot actuar en productes molt mĂ©s dignes. PerĂČ aixĂČ ja ho comentarĂ© mĂ©s endavant.

4 comentaris:

  1. Calla, calla. Jo estic igual. MaleĂŻt Netflix!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. GrĂ cies per sortir de l'anonimat. AixĂČ tĂ© remei?

      Elimina
    2. Em temo que no. Vinc d'una sessiĂł de quatre capĂ­tols seguits d'una sĂšrie i m'ha costat deixar-ho. Va a pitjor, aixĂČ...

      Elimina