dissabte, 22 de setembre del 2018

Un món de metros: Izmir

Izmir, la vella i coneguda Esmirna, és amb els seus tres milions d'habitants la tercera ciutat més poblada de Turquia (després d'Istanbul i Ankara) i la segona de l'Egeu després d'Atenes. La seva única línia de metro data de l'any 2000, consta de 17 estacions i una extensió de 19,3 quilòmetres de vies. En el mapa està representada en color blau. Les línies en vermell corresponen al seu tren lleuger. Tot plegat és força decent des del punt de vista del disseny i l'únic element que pertorba és la intrusió turquesa del braç de mar conegut com a golf d'Izmir.

Penseu que la cosa hauria pogut ser molt pitjor. No endebades vivim en una societat d'imaginari fàl·lic. No s'havia adonat ningú que alguns mapes podrien servir com a correlat gràfic d'una violació? No em negareu que el mapa de baix, després del que he dit, fa mal pensar.

5 comentaris:

  1. Ni coneixia aquesta ciutat... El mapa de baix és l'antic? Si és així, no m'estranya que el canviessin... encara que a mi més que forma fàl·lica em fa pensar en un supositori. No sé què és pitjor.

    ResponElimina
  2. Suposo que un supositori era la resposta més adequada.

    ResponElimina
  3. Jo he estat en aquesta ciutat però no vaig acostar-me al metro, això que no havia vist el seu plano.

    ResponElimina