dimecres, 22 d’abril del 2020

Vol Tòquio - Londres

"Giri/Haji" (o "Deute/Honor") és una sèrie de la BBC escrita per Joe Barton i visible a Netflix que proposa un interessant mestissatge cultural entre el Japó i la Gran Bretanya. Un detectiu de la policia de Tòquio viatja a Londres per buscar al seu germà presumptament mort. A la capital britànica coneixerà una agent caiguda en desgràcia i un prostitut gai que li prestaran ajuda. El que comença com una investigació criminal, que posa en dansa tant la "yakuza" japonesa com els gàngsters londinencs, aviat es ramifica en tota mena de qüestions accessòries que sobrecarreguen el guió: corrupció policial, rivalitat fraterna, sentiment de culpa, rebel·lia adolescent, lleialtat familiar...

A tot això s'hi afegeix un tractament visual i narratiu que es podria considerar eclèctic (per no anomenar-lo incoherent), amb rètols intercalats, seqüències d'animació, estètica de vídeo-clip i fins i tot un moment de ballet en blanc i negre. Encara que no coneguem els actors japonesos, es percep que han de ser figures molt conegudes al seu país, i també hi ha la Kelly Macdonald, que sempre és un gust de veure.

"Giri/Haji" és més atractiva per l'embolcall que per la substància, però es deixa mirar la mar de bé i conté entreteniment per gairebé tots els gustos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada