dimarts, 1 de desembre del 2020

Filmoteca forçosa (24)


Requiem for a Dream (Darren Aronofsky, USA 2000 (Filmin))

Sí, ja sabíem que les addiccions (legals i menys legals) són molt dolentes, i potser no calia sentir aquesta història de nou. Afortunadament, les interpretacions de Jared Leto i Ellen Burstyn, la música de Clint Mansell i Kronos Quartet, la fotografia de Mathew Libatique i la frenètica direcció d’Aronofsky compensen qualsevol perill de clixé. (8) 


The Muppets Take Manhattan (Frank Oz, USA 1984 (Filmin))

Narració bastant convencional sobre com la colla titular munta un musical a Broadway. Recomanada per a fans que duguin l’entusiasme posat. (6)


El ball dels vampirs (Roman Polanski, Regne Unit 1967 (DVD))

Una beneiteria amb vampirs que pretén ser còmica. Només salvable per vestuari i algun decorat. No m’explico que tingui cap mena de reputació. (5)


Vuit sentències de mort (Robert Hamer, Regne Unit 1949 (Filmin))

Fill d’una mare repudiada per la seva família, es carregarà tots aquells parents que s’interposen per heretar el títol nobiliari. Alec Guinness interpreta nou papers. La comèdia anglesa per antonomàsia.


Poppy Field (Eugen Jebeleanu, Romania 2020 (Filmin))

Els problemes d’un policia gai romanès per gestionar la seva doble vida. Una situació estirada més enllà del necessari. I que tristos són aquests ortodoxos militants. (5)


The Lady Vanishes/Alarma a l’exprés (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1938 (Filmin))

Trens, espies, monges falses, criquet, tasses de te i un país centro-europeu imaginari, no es pot demanar més… Una de les pel·lícules més encisadores de Hitchcock (i també de les més gracioses). (8)  




2 comentaris:

  1. The lady vanishes, amb 39 steps, son les dues obres mestres angleses d'Hitchcock. Però de la llista d'avui em quedo amb Requiem for a dream! Quina peli més brutal...

    ResponElimina