dimecres, 9 de desembre del 2020

Filmoteca forçosa (25)


Lost Highway (David Lynch, USA 1997 (Filmin))

Estació de pas en la via de la depuració, a mig camí entre «Blue Velvet» i «Mulholland Drive». Pur Lynch, però no el millor Lynch. (7)


JFK (Oliver Stone, USA 1991 (Amazon))

Malgrat un muntatge excepcional i molt bones interpretacions (no parlo de Mr. Costner), tres hores i mitja de paranoia conspiratòria és més del que estic disposat a aguantar en relació a l’assassinat de Kennedy. Amb tot, passa ràpid (sembla que només duri tres hores). (6)


Under the Silver Lake (David Robert Mitchell, USA 2018 (Filmin))

Andrew Garfield investiga la desaparició de la seva veïna macota sota l’ombra allargada de Hollywood. Derivació de David Lynch amb molt d’estil. Segons com t’agafi pot irritar molt o fascinar molt. M’ha passat el segon. (8)


Jamaica Inn (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1939 (Filmin))

Aventura de pirates a la costa de Cornualla, adaptació de Daphne du Maurier i última pel·lícula britànica de Hitchcock fins el 1974. Molt lluny del que podríem anomenar la seva zona de confort. No la salva ni el gat vell de Charles Laughton. (6) 


Ishtar (Elaine May, USA 1987 (Filmin))

Notori fracàs comercial i de crítica, exacerbat pel seu altíssim cost. No feu cas als revisionistes que la volen reivindicar: continua sent un bunyol sense gràcia. Dustin Hoffman i Warren Beatty són un luxe malbaratat. De debò algú pot creure que, si li poses un turbant a Isabelle Adjani, pot semblar un noi? (4)


La història d’Adèle H (François Truffaut, França 1975 (Filmin))

Sensacional història d’enamorament tòxic, basat en (irreals) fets reals. Inoblidable Isabelle Adjani. (8) 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada