diumenge, 7 d’agost del 2022

Filmoteca forçosa (80)


Last Night in Soho (Edgar Wright, Regne Unit 2020 (Movistar+))

Formalment és una meravella, com ho és la recreació dels «swinging sixties» (Diana Rigg, Rita Tushingham i Terence Stamp ajuden), però la història esdevé gradualment ridícula i sense cap sentit psicològic. (6)


Tre piani/Tres pisos (Nanni Moretti, Itàlia 2020 (Movistar+))

Melodrama coral o tres melodrames en un sobre els disgustos que donen els pares als fills. Bon plantejament, pitjor remat. (6) Possession (Andrzej Zulawsky, Alemanya 1981 (Filmin))

Una crisi matrimonial es resol de la forma més tòxica possible. Obra mestra de l’horror histèric amb una Isabelle Adjani totalment desencadenada. No per a tothom. (7)


Ready Player One (Steven Spielberg, USA 2018 (HBO max)

Distopia futurista on l’única realitat que val la pena és la virtual. Una aventura juvenil en excés, però plena de referents dels anys 80 que només entendran els seus avis. Quin és el destinatari de la pel·lícula? (6)Hit the Road (Panah Panahi, Iran 2021 (Filmin))

Mentre ens arriben notícies d’un nou empresonament del seu pare Jafar, és bo conèixer el debut a la direcció del seu fill Panah. Una «road movie» poètica, tendra i còmica rodada amb mà de mestre. (8)


Sneakers (Phil Alden Robinson, USA 1992 (Filmin))

Distret thriller criptogràfic amb un treball en equip a la manera de «Missió Impossible». Repartiment de luxe —Robert Redford, Ben Kingsley, Sidney Poitier, River Phoenix— que potser no calia. (7)

2 comentaris:

  1. El llibre de 'Ready player one' sí que només l'entenem els avis! A mi em va agradar molt, per totes les referències, fins que totes les seves virtuts (que són generar-nos nostàlgia) es perden una mica en la trama juvenil. La pel·lí és una barreja de referències per arribar a un públic més ampli, que els iaios no se sentin del tot traïts pels infinits canvis que té respecte el llibre, i els joves tinguin on agafar-se. Vaja, el seu objectiu és vendre tant com pugui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tantes ganes de satisfer tothom a mi em van deixar fred.

      Elimina