diumenge, 31 de juliol del 2022

Filmoteca forçosa (79)


RRR (S. S. Rajamouli, Índia 2022 (Netflix))

Melodramàtica, maniquea i candorosa fins a extrems que costen de creure, però també espectacular fins al deliri. L’epopeia d’un parell de lluitadors contra l’imperi britànic, convertida en la millor pel·lícula de super-herois de la temporada. Tremenda. (9)


Dirty Pretty Things/Negocis Ocults (Stephen Frears, Regne Unit 2003 (HBO max))

Retrat d’un Occident multiètnic i ple de treballadors immigrants explotats. Una mica irreal, però ben lligada. I amb Sergi López fent de dolentíssim. (7)



Mission Impossible: Ghost Protocole (Brad Bird, USA 2011 (Amazon))

Primer cop que la franquícia recupera el treball en equip de la sèrie televisiva original, que era el seu gran tret distintiu. Apart d’això, un entreteniment de primera categoria i sense cap efecte secundari. (8)


Operation Mincemeat (John Madden, Regne Unit 2020 (HBO max))
Reconstrucció d’una de les operacions més rocambolesques de la Segona Guerra Mundial. El cinema britànic de prestigi en una de les seves facetes més encarcarades i tedioses. Hi surt Pep Tosar. (5)


Thief/Lladre (Michael Mann, USA 1981 (Filmin))

Brillant debut de Mann en el llargmetratge. Un thriller nocturn, lacònic i amb tones d’estil. James Caan fa el paper de la seva vida. (8)


Grosse Freiheit/Gran llibertat (Sebastian Meise, Alemanya 2021 (Filmin))

Aspre drama carcerari que ens recorda que els actes homosexuals van ser punibles a tota Europa fins fa quatre dies. Llàstima d’un final que sembla ser una defensa de la repressió. (7) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada