diumenge, 4 de setembre del 2022

Filmoteca forçosa (81)

 


Benediction (Terence Davies, Regne Unit 2022 (Renoir))

Dislocada, fraccionada, però finalment emocionant biografia del poeta pacifista Siegfried Sassoon i molt especialment de la seva sexualitat frustrada. Potser no el millor Davies, però de visió totalment aconsellable. (8)


Le sorelle Macaluso (Emma Dante, Itàlia 2020 (Movistar+))

La vida de cinc germanes sicilianes des de la infantesa fins a la mort. Millor en els tocs poètics que en el melodrama exasperat. (6)



The Lost Daughter (Maggie Gyllenhaal, USA 2021 (Movistar+))

Esquiva adaptació d’una novel·la d’Elena Ferrante sobre mares imperfectes. Tanmateix Olivia Colman, perfecta com sempre, i Gyllenhaal fa un treball força prometedor. (8)


Sing 2 (Garth Jennings, USA 2021 (Movistar+))

Segona part d'aquell musical tipus «juke-box» amb animalons cantaires. Hi ha més personatges, més cançons i més efectes escenogràfics, però el desenvolupament totalment mecànic m’ha deixat tirant a fred. (6)



The Mist/La boira (Frank Darabont, USA 2007 (HBO max))

Exercici d’horror i tensió poblat per uns personatges massa estereotipats. Funciona millor quan les cuques letals no es deixen veure. (6)


She Will (Charlotte Colbert, Regne Unit 2021 (Filmin))

Film d’horror en clau feminista amb més atmosfera que ensurts. L’excés de «temes candents» —abusos infantils, violació, mastectomia, crema de bruixes…— acaba empatxant. (5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada