dijous, 3 de novembre del 2022

Filantropia il·lustrada


Aquesta història és freqüent: l’esposa dona suport al marit des del primer moment, quan les vaques són magres, però un cop assolit el cim de l’èxit, rep una coça en pagament als serveis prestats, mentre l’home s’ajunta amb una mossa escandalosament més jove. Aquest és també el punt d’inici de la «sitcom» Loot (Botí) d’Alan Yang (Parks and Recreation, Master of None), que podreu veure a Apple+. En aquest cas l’home és un geni de la tecnologia (probablement va començar en un garatge) que té les faccions d’Adam Scott, mentre que ella és la còmica Maya Rudolph, aquí com a Molly Novak, una dona madura que ha tret un suculent benefici del divorci, però que no sap què fer amb la seva vida, sola i perduda en una immensa mansió.


Quan Molly descobreix que és la presidenta d’una fundació humanitària que ja havia oblidat que havia creat en el seu dia, decideix posar el seu altruisme a prova, encara que sigui contrariant als empleats de la institució. Així, la multimilionària acostumada a solucionar-ho tot a cop de talonari, haurà d’aprendre des de zero el valor de l’empatia i la solidaritat. Com es pot veure, la sèrie té un evident propòsit moral que (i no voldria sonar cínic) va en detriment de la seva comicitat; diria que és difícil fer humor a partir dels bons sentiments. Com a mínim Loot no en surt gaire ben parada, tot i que Rudolph és una comedianta d’eficàcia contrastada.


Finalment el que queda en el record d’aquest títol tan poc destacable són els excessos en els que cauen els ultra-rics: els desplaçaments en helicòpter, les piscines a diversos nivells o els vestidors de la superfície d’un camp de futbol; tot allò que ens fascina per inassolible i que mai se’ns hagués acudit que necessités ningú. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada