dissabte, 16 de març del 2019

Un món de metros: Serfaus

No em direu que havíeu sentit parlar del poblet tirolès de Serfaus, que no us creuré. Serfaus tenia 1127 habitants l'u de gener de 2016. Des de l'any 1985 disposa d'una línia de metro; sense dubte una de les línies més breus del món i també sense dubte la ciutat (poble) més petita on existeix servei de metro.

La qüestió és que Serfaus és considerada una de les millors estacions d'esquí del país i, com que el llogarret consisteix bàsicament en un únic carrer principal en direcció a les pistes, durant la temporada d'hivern s'hi creaven uns embussos fenomenals. D'aquí la construcció d'aquest ferrocarril subterrani de 1,3 quilòmetres de llargada i quatre estacions en total, que obligaria els forasters a deixar els seus vehicles a les portes del poble i desplaçar-se en transport públic (i gratuït). Així Serfaus ha esdevingut virtualment una zona de vianants, per on només circulen sobre rodes els seus veïns.

El mapa és simple de necessitat i presenta un angle que no calia. Cadascuna de les quatre estacions ve acompanyada d'un símbol que s'explica sol: l'aparcament, l'església, el centre urbà i el telefèric. Quasi es diria que són les diferents etapes de la vida de l'home (i de la dona).

4 comentaris:

  1. Aqeust és el millor metro de tota la teva col·lecció, de llarg.

    ResponElimina
  2. Coneixia tant Serfaus com la meitat de les ciutats xineses de diversos milions d'habitants que ens presentes. Però he de reconèixer que roba el cor aquest poblet amb el seu mini-metro. Com a solució pels veïns la trobo fantàstica. Ara bé, no construeixes un metro sent 1000 habitants si no tens tota la pasta que es deixen els turistes que et visiten...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment, els esquiadors austríacs tenen pela llarga.

      Elimina