dissabte, 25 de juliol del 2020

Abduïdes


Els vuit capítols de "Kalifat", estrenats amb gran èxit a la sueca Sveriges Television el gener d'enguany, s'ha pogut veure a Netflix des del 18 de març. La sèrie tracta una qüestió tan candent com són les persones reclutades pel terrorisme islàmic en la lluita jihadista, especialment en el cas de les dones, destinades habitualment a esdevenir futures vídues dels màrtirs de la causa. Amb voluntat realista, on els elements ficticis s'empren amb gran prudència, s'expliquen els casos de diverses noies algunes provinents de famílies conflictives i desestructurades, d'altres pertanyents a famílies laiques d'origen musulmà— atretes per l'aventura d'una religiositat pura que s'oposa al relativisme occidental.

El retrat es completa amb una dona més gran, que ja ha fet el salt cap a Síria, on l'han casat amb un beneitó aspirant a terrorista, i que ja comença a penedir-se d'haver abraçat el fanatisme. Finalment hi ha una policia, sèrbia d'origen musulmà, que investiga aquests casos amb una notable falta d'ètica.

Amb tants fils a seguir, "Kalifat" comença suau i fa difícil implicar-se amb les seves històries, però quan s'encarrila esdevé electritzant, particularment en els seus dos darrers capítols. Una molt bona sèrie amb una visió molt plausible d'uns fets que estan passant a Europa ara mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada