diumenge, 26 de juliol del 2020

Víkings: els orígens

Torna a Netflix «Norsemen» amb una tercera temporada que no sé si ningú havia demanat fora de Noruega, el seu país d’origen, on gaudeixen d’un èxit inexplicable per la seva enormitat. Aquesta comèdia, ambientada entre els víkings de finals del segle VIII, enlloc de prosseguir la història allà on l’havien deixat, opta per explicar-nos què havia passat durant les setmanes anteriors a la primera temporada. Així sabrem (si és que calia) com el temible Jarl Varg va convertir-se en un monstre per culpa de l’alopècia, com l’efeminat Orm va casar-se amb l’amazona Frøya, o com l’actor romà Rufus va anar a parar a la tribu.

El tipus d’humor que gasta «Norsemen» és curiós (deu ser cosa dels escandinaus), ja que barreja les grolleries molt físiques amb sofisticades parodies de la literatura d’autoajuda. El ritme és lent per tractar-se d’una comèdia i el que s’explica en sis capítols de mitja hora s’hauria pogut enllestir tranquil·lament en la meitat.

Potser «Norsemen» no és apta per a tothom, però em consta que té els seus defensors, fins i tot a les vores del mediterrani. Si no us molesten les violacions (tant masculines com femenines) i la sang i el fetge, potser aquesta és la vostra sèrie.

2 comentaris:

  1. Violència i humor es una de les meves combinacions de gènere preferides!

    ResponElimina