dijous, 17 de desembre del 2020

Filmoteca forçosa (26)


A New Leaf/Cor verd (Elaine May, USA 1971 (Filmin))

Un playboy ha de seduir una milionària molt sapastre per eixugar els seus deutes. Oblidada comèdia negra que bé mereix un rescat. No hi ha res més graciós que Walter Matthau comportant-se de manera menyspreable. (8)


Historias lamentables (Javier Fesser, Espanya 2020 (Amazon))

Quatre històries interconnectades de gent deplorable que rep el que es mereix (o no). Massa llarga pel que és i més enginyosa que còmica, però val força la pena. (7)


Inland Empire (David Lynch, USA 2006 (Filmin))

El darrer llargmetratge del director (a menys que comptem «Twin Peaks 3»), eleva al màxim les seves obsessions habituals durant tres hores exactes. Laura Dern demostra una vegada més ser la seva mèdium ideal. Només per a fans. (8)


He nascut però… (Yasujiro Ozu, Japó 1932 (Filmin))

Quina manera més original i delicada de retratar el moment universal en el que els teus pares cauen del pedestal. Un Ozu primerenc que ja apunta molt bones maneres. (7)


Sentimental (Cesc Gay, Espanya 2020 (al cinema))

Gay adapta la seva obra teatral «Els de dalt» sense millorar-la en cap sentit. Un esforç més aviat superflu. (6)


Enviat especial (Alfred Hitchcock, USA 1940 (Filmin))

Feta el mateix any de «Rebecca», aquesta peça de propaganda a favor de la intervenció americana a la Segona Guerra Mundial és tan divertida i trepidant com els seus millors títols anglesos. Herbert Marshall inaugura la galeria de malvats elegants (Claude Rains, James Mason…) tan típica del director. (8) 




2 comentaris:

  1. A Inland empire al Lynch se li va anar massa la mà. I mira que en soc fan. Enviat especial és una Hitchcock menor, però amb força trempera (i l'escena de la foto és molt bona).

    ResponElimina
    Respostes
    1. I la del molí de vent que gira en sentit contrari, la recordo des de nen.

      Elimina