dimarts, 18 de maig del 2021

Filmoteca forçosa (45)

Death Watch/La mort en directe (Bertrand Tavernier, França 1980 (DVD))

Faula futurista sobre l’afany de voyeurisme de les vides (i les morts) alienes. Amb els anys aquesta distopia ha esdevingut pur realisme. Un film mig oblidat que cal revisar. (8)


Fallen Angels (Wong Kar Wai, Hong Kong 1995 (Filmin))

Pensada com la segona part de «Chungking Express». Sembla filmada tota de nit en diversos passadissos. Massa histèrica pel meu gust. (6) 


Le quai des brumes (Marcel Carné, França 1938 (Filmin))

Poc em pensava que el realisme poètic de Carné/Prévert em resultaria tan convincent. Jean Gabin i Michèle Morgan hi ajuden considerablement. (8)


Split (M Night Shyamalan, USA 2016 (Netflix))

Els trastorns de personalitat múltiple són com les sorres movedisses, es troben més fàcilment a la ficció que a la realitat. Encara així, després d’anys de films inaguantables, aquí Shyamalan fa un exercici de gènere que s’aguanta bé (sempre que no te’l miris gaire de prop). (7)


El Viyi (Konstantin Yershov i Georgi Kropachyov, URSS 1967 (Filmin))

Adaptació d’un conte de Gogol que té fama de ser el primer film d’horror que es va fer a la Unió Soviètica. Molt imaginativa visualment i amb tones d’encant. (8)


Frenzy (Alfred Hitchcock, Regne Unit 1972 (Filmin))

Hitchcock retorna triomfalment a Londres per presentar-nos l’estrangulador de les corbates. Amb humor i perversitat sexual, tots dos molt anglesos. (8)


8 comentaris:

  1. Sempre m'ha estranyat que 'La mort en directe' sigui tan poc coneguda i tan poc vista, és més actual que en el seu temps. Aquesta de l'Hitchcock em fa encara molta por i el 'dolent' és altament inquietant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és curiós com s'obliden certes pel·lícules i aquesta ara resulta molt pertinent.

      "Frenzy", malgrat uns tocs de comèdia, té un rerefons molt fosc.

      Elimina
  2. ¿Y qué me dices de indagar por las zonas oscuras del ser humano y sacar de vez en cuando al voyeur que, a buen seguro, todos y todas llevamos dentro?

    ResponElimina
  3. Per mi Split es la més fluixa de la trilogia Unbreakable, una trilogia bastant sobrevalorada pel meu gust.

    ResponElimina
  4. Las del Wong Kar Wai, m'agraden, especialment "IN THE MOOD FOR LOVE" i "2046" i comparteixo la opinió de la del Hitchcock .

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi Wong Kar Wai m'agrada de vegades; d'altres, trobo que ho fa tot massa bonic.

      Elimina