diumenge, 3 d’abril del 2022

Filmoteca forçosa (69)

Robin Robin (Dan Ojari i Mikey Please, Regne Unit 2021 (Netflix))
Un pit-roig fa mèrits per integrar-se en una família de ratolins. La immensa oferta de Netflix oculta aquest deliciós curt dels estudis Aardman filmat en «stop-motion» amb ninots de feltre. Aspirava a un Oscar. (8)
Ilusions Perdues (Xavier Giannoli, França 2022 (Balmes)
Malgrat una veu en off que sembla que retransmeti tota la pel·lícula i algun error de casting, l’adaptació de Balzac és molt completa i, amb la descripció de les corrupcions de la premsa, més pertinent que mai. (7)

Old (M. Night Shyamalan, USA 2021 (Movistar+))
Un dels guions més delirants del director (que ja és molt!), però filmat de forma molt imaginativa. Si es suspèn tota credibilitat, pot passar. (6)
El fil invisible (Marco Simon Puccioni, Itàlia 2021 (Netflix))
Una parella d’homes tenen un fill per gestació subrogada. Què fer-ne quan el matrimoni es trenca? Els italians sempre tenen tendència al sainet exagerat i, si es tracta de gais, el més fàcil és que facin una mica de vergonya. De debò creuen que les tendències sexuals s’hereten dels pares? (5)

Un heroi (Asghar Fahradi, Iran 2021 (Verdi))
Un nou thriller ètic del director, on a partir de bones intencions s’arriba a no tan bones conseqüències. Novament el desencadenant del drama és el paper de les dones com a ciutadans de segona. (8)
De pollastres i homes (Thomas Anders Jensen, Dinamarca 2015 (Filmin))
Excèntrica comèdia negra sobre el «non plus ultra» de les famílies disfuncionals. La plana major del cinema danès en un film predestinat a esdevenir de culte. (7)

Turning Red (Domee Shi, USA 2022 (Disney+))
Primer llarg de Pixar escrit i dirigit per una dona. Decididament adolescent, però molt simpàtica i amb una enginyosa metàfora sobre la pubertat (i la menstruació). (7)
Adieu Monsieur Haffmann (Fred Cavayé, França 2021 (Verdi))
Ensopida i classicota història d’un jueu amagat durant l’ocupació de París. L’únic que paga una mica la pena és Daniel Auteuil. (6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada