diumenge, 10 d’abril del 2022

Filmoteca forçosa (70)


Phantom of the Paradise (Brian de Palma, USA 1974 (Filmin))
Sàtira del negoci de la música pop a partir d’una relectura d’«El fantasma de l’òpera» anys abans del tòtil del Lloyd Weber. De Palma en la seva vena més imaginativa, estupendes cançons de Paul Williams i el descobriment de Jessica Harper. (8) 

Malice (Harold Becker, USA 1993 (Filmin))
Embolicat film «noir» eròtic, ple de pistes falses, tot molt de l'època. Un dels primers treballs d’Aaron Sorkin (i es nota). Amb Nicole Kidman i uns intercanviables Bill Pullman i Alec Baldwin. (6)

Au revoir les enfants (Louis Malle, França 1987 (Filmin))
Retrat de la França ocupada des d’un internat catòlic on s’acullen secretament alguns nens jueus. Mesurat però finalment commovedor, pur Malle.(8)


Tokyo Godfathers (Satoshi Kon, Japó 2003 (Filmin))
Melodrama nadalenc amb nadó perdut i sense-sostres de bon cor. Excel·lent retrat de la ciutat i sortides de to típicament japoneses. (7)

Experiment in Terror/Xantatge a una dona (Blake Edwards, USA 1962 (Filmin))
Exercici de suspens on la pobra Lee Remick és assetjada per fer-la robar un banc. El «terror» d’aquells anys ara sembla força innocent. Memorable Ross Martin com el criminal. (7)

Maurice (James Ivory, Regne Unit 1987 (Filmin))
Bonica i una mica encarcarada versió de la novel·la de Forster sobre l’homosexualitat en l’època eduardiana. Actualment sembla més aviat casta, tot i que en el seu moment devia ser força audaç. Primer paper protagonista de Hugh Grant. (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada