dimecres, 19 d’octubre del 2022

El pitjor cunyat del món


Anys enrere les sogres solien ser els membres de la família més vilipendiats, un paper que en temps recents han usurpat els cunyats. No cal dir que aquest clixé, com tots els clixés, sol tenir més excepcions que no pas casos que confirmin la regla; però el que és segur és que no deuen córrer gaires cunyats més nocius que aquest John Paul que els hi ha tocat a les germanes Garvey a Bad Sisters (Apple TV). El marit de Grace, la germana segona, és autoritari, manipulador, mentider, xantatgista i calumniador, fins al punt que les quatre germanes restants tenen cadascuna motius de sobres per acabar amb ell.


El principi de la sèrie ens mostra el funeral de John Paul, que ha mort en circumstàncies indeterminades però sospitoses. A partir d’aquí presenciarem en abundants flash-backs com les germanes han intentat en diverses ocasions assassinar el cunyat i com totes elles han fracassat. Mentrestant en el present dos germans d’una companyia asseguradora en fallida intenten trobar alguna irregularitat en la defunció de John Paul per no haver de pagar la pòlissa de vida.


Amb aquest argument ja es pot suposar que ens trobem davant d’una comèdia negra, però una d’aquelles on pesa més l’amargor que les rialles. La intriga que propulsa la sèrie per saber com s’ha produït la mort del cunyat és eficaç i té un desenllaç força satisfactori, tot i que si s’eliminessin un parell de capítols potser l’interès seria més sostingut. L’elenc és molt solvent: Sharon Horgan (Catastrophe), Anne-Marie Duff (His Dark Materials, Sex Education), Eve Hewson (The Knick), Daryl McCormack (Good Luck to You, Leo Grande) i Claes Bang (The Square, The Northman). Les localitzacions a la costa propera a Dublín són molt atractives i, si se’m permet la frivolitat, hi abunden les cases espaioses i ben moblades, que fan goig de veure.


Bad Sisters no revoluciona res, però permet un entreteniment ben acabat, amb sorpreses puntuals i una mostra exemplar (i literal) de sororitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada