diumenge, 23 d’octubre del 2022

Filmoteca forçosa (88) - Angela Lansbury

Gaslight/Llum de gas (George Cukor, USA 1944 (Filmin))

Fascinant exercici de suspens psicològic. Tant Ingrid Bergman com Charles Boyer estan més que perfectes. Angela Lansbury debutava en el paper de la minyoneta descarada i s’endugué una candidatura a l’Oscar ben merescuda. (8)


The Picture of Dorian Grey (Albert Lewin, USA 1945 (Filmin))

Molt literària i molt elegant adaptació de la novel·la d’Oscar Wilde per part de l'esteta Lewin. Lansbury fa, amb l’habitual solvència, el petit paper de la cupletista Sybil Vane. (8) 



The Manchurian Candidate (John Frankenheimer, USA 1962 (Filmin))

Deliri paranoic, però amb innegable sentit del suspens, molt propi dels anys de la Guerra Freda. Angela Lansbury va rebre una nominació a l’Oscar fent de mare de Laurence Harvey (que era tres anys més jove que ella) interpretant un personatge a les antípodes dels que sol fer. (7)


Bedknobs and Broomsticks/L’aprenenta de bruixa (Robert Stevenson, USA 1971 (Disney+))

Intent de repetir l’èxit de Mary Poppins amb ingredients similars que funciona sorprenentment bé, gràcies a l’encant de Lansbury i la bona química que té amb David Tomlinson. Insòlita la presència de nazis, més pròpia d’un film propagandístic dels 40. (8)



The Lady Vanishes (Anthony Page, Regne Unit 1979 (Filmin))

Malgrat el deliciós precedent de Hitchcock, aquesta versió m’ha fet força gràcia. Lansbury no pot fer ombra a l’entranyable May Whitty, però Cybill Shepherd sí que funciona. (7)


The Mirror Cracked/El mirall trencat (Guy Hamilton, Regne Unit 1980 (Filmin))

Encartonada versió d’una novel·la d’Agatha Christie plena de velles glòries —Liz Taylor, Kim Novak, Rock Hudson, Tony Curtis…— en diversos graus de sobreactuació. Lansbury, com a Miss Marple, sembla fer un assaig general de la seva Jessica Fletcher. (6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada