diumenge, 19 de desembre del 2010

Una altra miscel·lània per sortir del pas


Sants del dia: sant Nemesi, mr.; sant Anastasi I, papa (399-401) i mr.; beat Urbà V, papa (occità, 1362-1370); santa Fausta, mare de família mr.; santa Eva, mare dels humans.

[Disculpeu que m’hi fiqui (les qüestions del santoral no m’haurien d’incomodar), però Eva-mare-dels-humans és considerada una santa? No va ser ella qui ens va fer caure en la temptació i ens feu expulsar del Paradís Terrenal? No va ser ella la que ens va condemnar a parir amb dolor i a guanyar-nos el colesterol amb la suor dels nostres fronts? Ep, Benet!, que algú m’expliqui quins mèrits va fer per la santedat.]


—Yo pensaba que era el empacho por la cosa de las almóndigas, pobre ángel, pero de golpe se me vislumbró la antena: era que estaba en estado por la culpa del pomerania de mi cuñado.
(Julio Cortázar, “Último Round”)



Ella: Et presento el meu ex-marit: la Maria Antònia.


La meva opinió (i jo la comparteixo) és que els llibres estan plens dels mateixos errors que Internet (excepte els blocs que només són font de saviesa eterna).
(Puigmalet, segle XXI d.C.)


Les manies d’Allau: que els anglo-escrivents no sàpiguen distingir quan cal emprar “affect” i quan “effect”. O que tanta gent confongui “onomàstica” amb “aniversari”.


Consell per eliminar taques de tinta de la roba: anar a Zara i comprar-se’n una peça nova.


A un músic capaç de publicar un disc titulat “The Avalanche” li perdonaria qualsevol cosa. No em cal ser condescendent, Sufjan Stevens s’ho mereix:

12 comentaris:

  1. Bon dia, Allau. L'Eva, pobreta nostra, és la primera màrtir, per tant, santa, santa. I una mania meva per afegir a la miscel.lània: per què no diem "freak" en lloc de l'equivocat "Friki"? Sort que la RAE no l'accepta.

    ResponElimina
  2. M'he quedat encallat amb el santoral: en la justiciera Nèmessis, en sant Anestèsic, en el beat Urbano Ramon, en santa Infausta, en santa Evita..., i en l'absència de la santa Marató.

    ResponElimina
  3. Kalamar, si és qüestió de ser màrtir, encara en falten uns quants milions per entrar al santoral.

    En quant a la paraula "freak" potser ens hem viciat a emprar-la per a qualsevol ocasió; ja seria hora de trobar equivalents més nostres, que de segur que n'hi deuen haver.

    ResponElimina
  4. Ha, ha, Girbén: el santoral és font diària de reflexió i de joc.

    ResponElimina
  5. Allau,

    Avui també és el dia del Beat Guillem, cartoixà.

    Sobre Eva: tots som pecadors (llevat de la Verge Maria, nascuda i mare sense màcula) i com a tals tenim alguna culpa. Això no invalida arribar a ser sant, tot depèn de com acabis els teus dies.

    En Puigmalet quan llegeixi aquest apunt s'engreixarà com a mínim dos quilos...

    ResponElimina
  6. ¿Eva? naturalmente, una santa, una grandísima santa, la primera,... con lo que va teniendo que aguantar estos últimos 2000 años ¿no te parece mérito suficiente?

    ResponElimina
  7. Quin joc tipogràfic tan exquisit! Llàstima de la citació del Puigmalet, que desmereix la solidesa conceptual de l'apunt. Res és perfecte. A vegades ni els blocs.

    ResponElimina
  8. Galde, ja m'explicaràs com va acabar Eva els seus dies (sospito que els seus fills la van matar a disgustos).

    ResponElimina
  9. Pilar, me temo que la cosa no va por ahí. No lo he investigado, pero seguro que también existe un San Adán.

    ResponElimina
  10. Gazo, aquest Puigmalet és un gran pensador, tot i que un xic contradictori.

    ResponElimina
  11. Confessa, des del principi volies que the daily avalanche esdevingués el Bloc Maragall del segle XXI. L'Arimany t'ha marcat molt...

    ResponElimina