dimarts, 11 de desembre del 2012

Moments estel·lars de la humanitat


Una amiga d’aquelles que m’envien sovint Powerpoints de flors i gats em fa arribar aquest missatge d’indubtable utilitat pública:
ESTE MES DE DICIEMBRE 2012 SI TIENE LO QUE DICEN
Cada vez aprendemos más de los chinos, así que hay que creerles..............
 
Proceder según indicaciones y esperar 4 días ! !

Leer bien las indicaciones que se detallan líneas abajo

Por si acaso los chinos de Feng Shui tienen razón... 
Este año, Diciembre tendrá 5 Sábados, 5 Domingos y 5 lunes.
Esto sólo sucede cada 824 años.
Los Chinos le han denominado el saco del dinero.
Mándale esto a todos tus amigos y a tus enemigos también, según cuenta la leyenda, recibirás dinero dentro de 4 días.
Según los chinos de Feng Shui el que no lo envíe o comparta se quedará pobre.
Yo en particular no voy a dejar pasar esta oportunidad, y te lo envío con el mejor de los deseos ¡Por si acaso!
En un primer moment he quedat impressionat per aquesta oportunitat única de viure una experiència que no és a l’abast de tots els mortals: 824 anys, poca broma! La il·lusió m’ha durat uns cinc segons, el temps necessari per recapacitar i adonar-me que un mes de desembre amb cinc dissabtes, cinc diumenges i cinc dilluns no té rés d’extraordinari. 

Perquè es produeixi només cal que el dia u de desembre caigui en dissabte. Calcular quan es tornarà a repetir el fenomen no requereix d'operacions complicades: cada any la data avança un dia de la setmana —si l’1-12-2012 cau en dissabte, l’1-12-2013 serà diumenge i l’1-12-2014 dilluns—, excepte en anys de traspàs com el 2016, que s’avancen dos dies; per tant, l’any 2018 l’u de desembre tornarà a ser dissabte. No costa gaire veure que els intervals entre desembres començats en dissabte poden fluctuar entre cinc i onze anys, considerablement menys que els 824 anys anunciats.

De forma més general, tots els mesos de 31 dies (siguin o no desembre) contindran cinc vegades el dia de la setmana amb que comencin així com els seus dos dies consecutius. L’any 2011 tant el gener com l’octubre començaren en dissabte i per tant tingueren cinc dissabtes, cinc diumenges i cinc dilluns; però de la mateixa manera podríem haver singularitzat el mes de juliol d’enguany amb els seus cinc diumenges, cinc dilluns i cinc dimarts.

Investigant una mica l’origen d’aquest missatge víric i terriblement erroni, observo que l’alta freqüència d’un fet que es pretén presentar com inusual ha propiciat que la seva propagació es repeteixi periòdicament, almenys durant els darrers cinc anys, el que no diu res de bo sobre el criteri que té segons qui per repetir acríticament tot el que li cau a les mans.

En quant a la referència als xinesos sembla que afegeixi la pàtina de misteri i saviesa ancestral imprescindibles per colar-nos un gol amb més facilitat; tot i que això de “los chinos de Feng Shui” sona com si aquest Feng Shui fos aquell evasor de capitals i mecenes artístic de Madrid que acaba d’escapolir-se de la custòdia policial.

Dit això, jo en particular no deixaré passar aquesta oportunitat (no són temps per menysprear diners obtinguts sense esforç), i us ho envio amb el millor dels desitjos. Per si de cas!

16 comentaris:

  1. El primer que se m'acut, Allau, és que ets, amb tot el carinyo del món, un mamonàs (hauria de posar ç?). Explica'm que coi faig jo ara! He de tirar de tota la cavalleria racional per no fer un apunt com el teu.

    I si em quedo pobre (més), vindré a demanar-te almoina.

    ResponElimina
  2. com no deixis el número de compte corrent, no ingressaràs diners. I si el deixes 'alomojó' te'l buiden.

    Si de cas funcionés la cosa ja ens convidaràs a un bon àpat.

    SALUT i pessetes i lo demés son punyetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc, sembla que en aquests casos tan màgics els diners cauen literalment del cel. M'agradaria molt tenir motius per convidar-te a un bon àpat.

      Elimina
  3. o sigui que ens volien enganyar com a xinos! xD

    ResponElimina
  4. Ai, Allau, que n'ets de crèdul. A més, el món s'acaba el dia 21,que ho van dir "los mayas del calendario", ja em diràs de què et serveix creure en aquestes collonades...

    ;-)

    ResponElimina
  5. Ferran, el calendari aquest del que parles, és d'aquells solidaris on els maies surten lleugers de roba? M'interessa!

    ResponElimina
  6. Respostes
    1. José Luis, si hagués estat veritat, el moment hauria sigut veritablement estel·lar.

      Elimina
  7. És tot un plaer anar darrera la Instalación geotermia en Avila per poder comentar que ja ho vaig rebre fa temps i que fins i tot algú tant poc racional com jo també va comprovar astorat el tema dels 5 i va veure que era la cosa més vulgar que hi havia, amb tota la decepció... En fi, intento sempre -una de les meves tantes freakades- comprovar el que m'envien i amb un percentatge molt alt tot són bulos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Galde, cal comprovar-ho sempre que sigui possible, per no quedar com un ruc. [M'he carregat la geotèrmia a Ávila].

      Elimina
  8. Si veig que funciona.....ho probaré el 2018, avisa eh.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, per què esperar? Jo ho provaria el primer mes de 31 dies que comenci en dissabte l'any que ve.

      Elimina
  9. Tinc una amiga que em solia enviar bajanades diverses d'aquestes. Un parell de cops li vaig fer notar (amb enllaços seriosos i tal) que estava difonent hoaxes que no s'aguantaven per enlloc (un d'un nen del col·legi alemany segrestat o desaparegut, ja no ho recordo, i un altre d'un pobre infant necessitat d'un transplantament a Houston). La seva solució va ser eliminar-me del seu grup de destinataris de morralla, però em consta que continua reenviant tot l'spam que li cau a les mans. Jo que m'ho estalvio, però la meva fe en l'espècie humana cada dia baixa un esglaó més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Santi, no sé si és que no esculls bé les amigues o és que no has escollit bé la galàxia.

      Elimina