dijous, 30 d’abril del 2020

Un dol inacabable

A la primera temporada d’«After Life» (a Netflix), Tony Johnson (Ricky Gervais), periodista local i vidu recent, es passava gairebé els sis episodis comportant-se de forma desagradable amb tots aquells que intentaven oferir-li consol. Només a l’últim capítol Tony començava a mostrar-se respectuós amb els seus companys.

La segona temporada d’«After Life» (igualment escrita, dirigida i protagonitzada per Gervais) mostra un Tony més amable amb els seus semblants, però amb una depressió de similar envergadura. En termes generals poc ha canviat la seva vida, i poc canviarà en el transcurs d’aquests nous episodis. De fet tots ells segueixen una mateixa pauta, amb una successió d’escenes que es repeteixen de forma gairebé invariable. Són aquestes:
  1. Tony té una topada amb el seu desastrós carter
  2. Tony i la prostituta del poble peten la xerrada
  3. Tony i el seu col·lega Lenny entrevisten excèntrics locals per al diari (tots ells resulten més depriments que còmics)
  4. Tony visita el seu ancià pare a la residència i es dol que una de les cuidadores no li faci més cas
  5. el cunyat de Tony, que té problemes matrimonials es deixa aconsellar pel seu psicòleg (un ésser repulsiu)
  6. Tony i una senyora vídua (Penelope Wilton) parlen en un banc del cementiri
  7. Tony passeja el seu gos
  8. Tony contempla en el portàtil vídeos en els que surt la seva dona (escena final a la majoria de capítols)
Entre la previsibilitat i l’escàs avanç narratiu, ja es veu que «After Life» no ofereix grans al·licients. Espereu doncs una comèdia dramàtica tristoia i ben interpretada, amb un Gervais que aquí ha llimat les seves arestes habituals.

6 comentaris:

  1. La vam veure anunciada i no ens vam decidir a mirar-la. La primera estava bé, però... sí que té punts tragicòmics, però... els personatges estan ben triats, però... massa peròs. Buscàvem una comèdia hilarant, encara que sigui absurda, i hem acabat mirant Peaky Blinders. Ja veus tu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Netflix i de riure, potser "Brooklyn 99".

      Elimina
    2. Aquest és el problema, que buscàvem una altra Broolyn 99, que ens feia molt riure, i no l'hem trobat. The Good Place també ens va agradar molt. Ara només veiem assassinats i baralles sagnants.

      Elimina
    3. I "Community"? Jo no l'he vista, però té molt bona fama (i és a Netflix).

      Elimina
    4. Community la vaig veure jo sol fa uns anys i em va agradar molt, almenys les primeres temporades estan molt bé, després es perd una mica l'essència. Justament l'altre dia li vaig posar el primer capítol a la companya, disposat a tornar-la a mirar si li feia gràcia, però va arrufar el nas, així que res.

      Elimina
    5. L'he començat a mirar i no m'acaba de convèncer.

      Elimina