dilluns, 1 de març del 2021

Filmoteca forçosa (34)


Deep End (Jerzy Skolimowski, Regne Unit 1970 (Filmin))

Les aventures d’un noi i una noia que treballen a una piscina pública. Molt anys 60, amb colors pop i beneiteries que passen per transgressions. El final és pèssim. (6) 


Life During Wartime (Todd Solondz, USA 2009 (Filmin))

La cara fosca de la classe mitja americana. Virtual seqüela de «Happiness» amb una mica més d’empatia. (7)


El hombre que diseñó España (Andrea G. Bermejo i Miguel Larraya, Espanya 2019 (Filmin))

És ben cert que durant uns anys José María Cruz Novillo ho va dissenyar TOT a Espanya (logos de PSOE i UCD, imatges corporatives de Correus i Renfe, bandera de la Comunitat de Madrid, cartells de pel·lícules de Saura, l’últim paper moneda en pessetes…) i mereixia un documental. Llàstima que el produeixi una institució que depèn del Partit Socialista, de manera que el famós dissenyador Alfonso Guerra hi ocupa massa minuts. (6)


Detour (Edgar G. Ulmer, USA 1945 (Filmin))

Cinema negre de sèrie B, concís i fatalista. Amb els anys ha esdevingut títol de culte. Realment estrany. (7)


News of the World (Paul Greengrass, USA 2020 (Netflix))

Tom Hanks emprèn un accidentat viatge per retornar a la seva família una nena segrestada pels indis. Entretinguda però molt previsible. No se sap què fa aquí l’habitualment dinàmic Greengrass. (6)


The Trouble with Harry (Alfred Hitchcock, USA 1955 (Filmin))

Comèdia negra i excèntrica, insòlita en Hitchcock. M’agrada la tardor de Nova Anglaterra, la música de Hermann i els crèdits de Saul Steinberg, però en algun moment la trama m’acaba una mica la paciència. (7)






2 comentaris:

  1. Acudo puntual a tu rincón de desahogos cinéfilos y me encuentro con "Life During Wartime". La vida misma. It seems so real, indeed.

    .Chiloé

    ResponElimina