dilluns, 8 de març del 2021

Filmoteca forçosa (35)


Sound of Metal (Darius Marder, USA 2019 (Amazon))

El cas tràgic d’un bateria de «heavy metal» que perd l’oïda d’un dia a l’altre. Drama de superació amb elements molt interessants. Un gran disseny de so que ens acosta a l’experiència de la sordesa i, sobre tot, una oportunitat d’or perquè Riz Ahmed demostri les seves moltes virtuts com actor. (8) 


Labyrinth (Jim Henson, USA 1987 (Filmin))

Variació una mica indigesta sobre el tema d’Alícia. Malgrat la bona premsa que té, m’ha semblat bigarrada i avorrida. Encara sort del pentinat de Bowie. (6)


I ❤️ Huckabees/Estranyes coincidències (David O. Russell, USA 2004 (DVD))

Un activista de l’ecologia (Jason Schwartzman) acudeix a una parella de «detectius existencials» perquè li expliquin les casualitats que troba a la seva vida. Comèdia delirant i tan pretensiosa com sona. Un repartiment de luxe i en plena forma —Dustin Hoffman. Lily Tomlin, Isabelle Huppert, Jude Law, Mark Wahlberg, Naomi Watts, Tippi Hedren, Richard Jenkins, Talia Shire…— la fa més divertida del que mereixeria. (6)


Deux/Entre nosaltres (Filippo Meneghetti, França/ Luxemburg 2019 (Renoir))

Dues veïnes de replà que són parella des de fa anys veuen perillar el seu secret quan una d’elles pateix un atac de feridura. Drama geriàtric i lesbià que podria haver donat molt més de si amb un guió millor. (6)


The King of Comedy (Martin Scorsese, USA 1982 (Amazon))

Desequilibrada comèdia sobre aquella obsessió tan americana per les celebritats i l’èxit. No acaba de funcionar en cap sentit i més aviat incomoda (per a mal). (6)


The Man Who Knew Too Much (Alfred Hitchcock, USA 1955 (Filmin))

Infinitament millor que la primera versió. Molt entretinguda, divertida i plena de suspens. Fins i tot Doris Day resulta adequada. (8)




9 comentaris:

  1. Ara ho has dit: aconseguir que la Doris Day no sigui insuportable té mèrit. Un altre clàssic. Hauré de revisar Labyrinth, perquè la recordava millor...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa coincidim en l'opinió. Crec que et decebrà.

      Elimina
  2. Puño levantado, melena suelta, volumen alto, muy alto, cualquier solo de guitarra de John Petrucci, un buen headbanging... ¡Y larga vida al heavy metal!

    https://m.youtube.com/watch?v=bVmq2C5kLoM

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi marido sí le gusta. Él es un ingeniero, medio filósofo-guitarrista, disfrazado de jugador baloncesto.

      Prueba con esto:

      https://m.youtube.com/watch?v=kHLHSlExFis

      Elimina
  3. Coincideixo amb que Labyrinth i The King of Comedy estan sobrevalorades, la resta no les he vist.

    ResponElimina
  4. Labyrinth era d'aquelles pelis que em van fer molta por de petita, tant per l'estètica com per (sobretot!) en David Bowie. Allà fa cara de mala persona, eh?
    La de Sound of Metal segur-segur que la veiem aquesta nit (si no hi ha futbol), m'ha agradat molt el trailer i sé que a casa agradarà. Gràcies per la recomanació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Sound of Metal" està molt bé i ni tan sols cal que t'agradi el "metal".

      Elimina