dijous, 18 de març del 2021

Filmoteca forçosa (37)


Master and Commander (Peter Weir, USA 2003 (Disney Star))

Espectacular adaptació de les novel·les de Patrick O’Brian sobre batalles navals durant les guerres napoleòniques. Vibrant, fidel al gènere i molt bella visualment: un tipus de pel·lícules de les que ja no se’n fan. (9)


Unbreakable (M. Night Shyamalan, USA 2000 (Disney Star))

Curiosa aproximació «realista» al gènere súper-heroic. Shyamalan, que sovint voreja el ridícul, aquí se’n salva per un ampli marge. Comença a mostrar la seva tendència a la hidrofília/hidrofòbia. (7)


Garden State (Zach Braff, USA 2004 (Disney Star))

Pel·lícula «indie» tan típica que sembla feta amb plantilla: protagonista depressiu, noia neuròtica però graciosa, personatges excèntrics i gran selecció de temes musicals. (6) 


Running on Empty/En algún lugar de ninguna parte (Sidney Lumet, USA 1988 (Filmin))

Peça mig oblidada del gran Lumet: una família que es debat entre el pes dels ideals de joventut i el futur dels fills. Bon treball de River Phoenix. (8)


Spy Hard (Rick Friedberg, USA 1996 (Disney Star))

Abominable paròdia dels films de James Bond. El nadir de la filmografia de Leslie Nielsen (que ja és dir). (2)


Shadow of a Doubt/L’ombra del dubte (Alfred Hitchcock, USA 1943 (Filmin))

Sigui o no la favorita del seu director, conté indiscutiblement l’essència del seu cinema amb una combinació única de suspens i humor. Inoblidable confrontació de Joseph Cotten i Theresa Wright. (9)




6 comentaris:

  1. Contra todo pronóstico, "Master and commander" me pareció muy buena y con hechuras de gran cine.  Notable muy alto, casi sobresaliente.
    Lo mejor: Paul Bettany.
    Lo peor: Nada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dic el mateix, encara que Peter Weir sol ser una garantia.

      Elimina
  2. Genial Shadow of a doubt. Grans protagonistes. Si t'ha agradat Unbreakable, segueix amb Split i Glass, son una trilogia interessant.

    ResponElimina
  3. Les batalles navals no son el meu gènere preferit però reconec que Master and Commander està prou bé, a més, sempre es divertit veure perdre els francesos.
    Sóc un gran fan de Leslie Nielsen, reconec que no es de les seves millors pel·lícules, però coi, un dos no es mereix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui llegia que "Master and Commander" és la pel·lícula ideal pel dia del Pare. "Spy Hard": ho sento, no em va fer gens de gràcia, la vaig trobar horrorosa.

      Elimina