divendres, 29 d’abril del 2022

Notícies d’ahir


«The Newsreader» (Filmin) és una sèrie sobre periodistes de la televisió, en concret (i ja ho anuncia el títol) sobre els presentadors dels noticiaris. Tracta sobre una bregada professional a qui sempre supediten a la feina dels seus col·legues masculins i a la relació que estableix amb un jove i ambiciós periodista. Explicat així la cosa no resulta gaire prometedora, però la veritat és que «The Newsreader» val la pena.

Motius? Per començar la sèrie està ambientada a Austràlia l’any 1986, el que implica la reconstrucció d’una època, cosa que sempre afegeix atractiu visual i alhora exposa com de diferent era el tractament professional de les dones o la discriminació que patien determinades tendències sexuals. A més la localització a les antípodes evidencia de quina forma tan diferent es reben determinades notícies de l’hemisferi nord i el poc que sabem de les coses que passen al continent austral. Així a cadascun dels sis capítols es fa referència a algun assumpte d’actualitat de l’any 86, tant de repercussió internacional —l’arribada del cometa Halley, la fuita radioactiva de Txernòbil, l’expansió de la sida—, com de ressò més local —l’alliberament de la presumpta infanticida Lindy Chamberlain, l’atemptat a Russell Street, Melbourne—.

A més, lluny de girar entorn de la tensió sexual no resolta de la parella protagonista, el programa es guarda algunes sorpreses a la màniga i és molt menys convencional del que pot semblar d’entrada. Em limitaré a apuntar que la protagonista té seriosos problemes psicològics d’ansietat, bastant explicables pel tracte vexatori que rep; mentre que el seu col·lega sembla ocultar algun secret d’alcova. Afegiré que la presència d’Anna Torv («Mindhunter») sempre implica un plus de qualitat.

Amb tots aquests elements «The Newsreader» va arrasar als premis que va concedir l’acadèmia australiana l’any passat, una dada que us hauria d’acabar convencent per fer-ne un tast. 

2 comentaris:

  1. Què tal per mi? Millor que The newsroom? No m'enganyis, no hi ha res millor que Sorkin. Ui, veig que volen continuar fent més temporades, en tot cas m'espero a veure si l'acaben.

    PS: Anna Torv més que Mindhunter per mi és Fringe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'ho negaré, no és millor que "The Newsroom", té un aire una mica provincià (australià).

      Elimina