dimecres, 13 d’abril del 2022

Pirates dolços d’aigua salada


Si algú trobava a faltar una sèrie còmica de pirates la trobarà a HBO Max sota el títol de «Our Flag Means Death» (o sigui «La nostra bandera vol dir mort») i escrita per David Jenkins. Encara que Taika Waititi la produeixi i tingui un paper principal, no participa en la creació dels guions. No espereu per tant una genialitat com la dels vampirs de «What We Do in the Shadows», sinó més aviat una cosa més mansoia.

El protagonista, interpretat pel còmic neozelandès Rhys Darby, és un bon pare de família que, avorrit de la vida burgesa, decideix fer-se a la mar i dedicar-se a la pirateria sota el motiu de «El Cavaller Pirata». L’home en el fons (i en la superfície) és un tros de pa i la seva tripulació està formada per una colla d’aspecte patibulari però molt bones intencions. Després de ser abordats pel pirata Barbanegra (Taika Waititi) l’adoptaran com a mentor que els iniciarà en les males arts de la pirateria.

Malgrat la temàtica i algun esquitx de violència, la sèrie es caracteritza sobre tot pel seu to amable i un punt innocent. És significatiu que a bord del «Revenge» abundin les parelles homòfiles, un fet freqüent entre homes aïllats en alta mar, tot i que sorprèn la tendra relació entre el Cavaller Pirata i Barbanegra.

A l’abundant repartiment trobarem alguns noms coneguts com els de Will «BoJack» Arnett, Rory «Penny Dreadful» Kinnear, Ewen «Transpotting» Bremmer o Kristian «Hodor» Nairn, tots ells exercint funcions de característics.

«Our Flags Mean Death» no és que sigui gaire còmica, sinó més aviat excèntrica. Si us conformeu amb una distracció lleugera, no us ho passareu malament. 

2 comentaris: