dimecres, 2 d’agost del 2023

Últimes notícies (13)


Prova d'orchestra (Federico Fellini, Itàlia 1978 (Filmin))
Un Fellini mig oblidat en format de fals documental. En el seu moment no va ser apreciat el seu antisindicalisme i l'elogi d'un cert autoritarisme; de totes maneres és aquí tots els signes d'identitat del director, des del fabulós bestiari humà fins la vibrant música de Nino Rotta. (7)

El gat coneix l’assassí/The Late Show (Robert Benton, USA 1977 (Filmin))

Simpàtic i mig oblidat neo-noir que intenta explorar la humanitat dels personatges més enllà dels clixés del gènere. Gran interpretació de Lily Tomlin. (7)



El funcionari nu (Jack Gold, Regne Unit 1975 (Filmin))

Retrat tragicòmic de Quentin Crisp, homosexual excèntric i efeminat, però sense pèls a la llengua. John Hurt fa una excel·lent recreació plena de dignitat. (8)


A Serious Man (Joel & Ethan Coen, USA 2009 (Filmin))

Versió sardònica i modernitzada del Llibre de Job (i del gat de Schrödinger). Un dels films més brillants i oblidats dels germans Coen. (9)




Frost/Nixon (Ron Howard, USA 2006 (Filmin))

Anys abans de «The Crown» Peter Morgan ja demostra que es pot obtenir or dramàtic de les cròniques periodístiques, encara que sigui maquillant una mica la veritat. Malgrat l’escassa similitud física, Frank Langella (com a Nixon) està espectacular. (8) 


Armageddon Time (James Gray, USA 2022 (Movistar+))

Crònica ben poc nostàlgica de la infantesa del director a Queens durant els anys 80. Respira sinceritat i crítica social, però li falta una mica de trempera. (7)


Wild Things/Jocs salvatges (John McNaughton, USA 1996 (Filmin))

Apoteosi del neo-noir sexy tan propi dels anys 90. Té un peu a la pitjor explotació barata, però el seu descar i un guió recargoladíssim, que continua oferint sorpreses durant els crèdits finals, l'eleven per damunt de la púrria. (7)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada