dilluns, 18 de desembre del 2023

«El encargado» 2 (Disney+)


Un any més tard arriba la segona temporada d’El encargado, la molt recomanable sèrie argentina creada per Mariano Cohn i Gaston Duprat. Al final de la temporada anterior semblava que la comunitat de veïns protagonista recuperava la tranquil·litat, després que el conserge Eliseo salvés in extremis la integritat de l’edifici i fos recompensat amb un habitatge molt més ampli. Però noves dificultats no triguen en aparèixer, quan arriba a l’escala una propietària coneguda públicament per les seves campanyes solidàries, però que té intencions completament intervencionistes sobre l’administració de l’immoble. Eliseo s’haurà d’aliar amb el seu antic contrincant Zambrano per mirar d’expulsar la intrusa.

Malgrat que consta de només set capítols (tres menys que la temporada anterior), la trama resulta potser una mica més dispersa, però igualment absorbent, ja que poques coses fascinen tant com el fet de ser partícip de les maquinacions d’una ment maquiavèl·lica. La sèrie serveix col·lateralment per mostrar l’Argentina en crisi (la fam, els sense sostre, els canvistes a dòlars, el negoci de l’altruïsme…) pocs dies abans de lliurar-se als deliris de Javier Milei. 

El encargado és una sèrie molt ben travada i amb un humor amarg molt apropiat, però el que l’eleva a la categoria de poc més que imprescindible és la presència de Guillermo Francella en el paper d’Eliseo. Aquest popular actor de comèdia a qui hem vist sovint interpretant rols bondadosos i patidors broda aquí el retrat terrorífic d’un psicòpata, capaç de passar de la submissió al furor assassí en un tancar i obrir d’ulls. Poques vegades he vist una comèdia que contingui un moment tan paorós com les imatges finals de la sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada