dimarts, 19 de desembre del 2023

Leave the World Behind - Nasty Baby


La conspiranoica Leave the World Behind de Sam Esmail (a Netflix) sembla especialment dirigida a alimentar el complex de persecució tan abundant entre el públic americà. Mitjançant una pausada manipulació de l’espectador, en la qual intervé molta truculència, efectes sonors enervants i una càmera de moviments extravagants, el film pretén dir moltes coses sense acabar explicant-ne cap. Les interpretacions són molt superiors al material que han de defensar i, si Julia Roberts continua demostrant la seva infal·libilitat, aquí és Mahershala Ali qui més brilla. En tot cas, i malgrat les seves mancances, és una obra absorbent impossible de deixar a mitges.

El xilè Sebastián Silva escriu, interpreta i dirigeix la desconcertant Nasty Baby (a Filmin). Durant dos terços de la pel·lícula sembla que ens trobem en un competent relat costumista sobre una parella d’homes de Nova York que intenta tenir un fill a través de la inseminació d’una amiga, amb els problemes que això comporta. En el tram final la intervenció d’un home desequilibrat que ataca la parella amb insults homòfobs provocarà una situació d’inusitada violència. 

Bones actuacions de Kristen Wiig i del sexy Tunde Adebimpe, més les cares conegudes de Mark Margolis (Breaking Bad), Reg E. Cathey (House of Cards) i Alia Shawkat (Arrested Development); però les tonalitats discordants de la trama no acaben de lligar. A més, quan un personatge actua completament fora del seu rol establert, és inevitable que l’espectador se senti alienat. Una pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada