dijous, 8 d’octubre del 2015

S’ha acabat ja el món?

Si m’esteu llegint, possiblement l’apocalipsi no s’ha esdevingut aquest dimecres 7 d’octubre, tal com preveia una secta d’il·luminats americans, ja que jo solc publicar a mitjanit i he programat aquest escrit pel dijous 8. La predicció l’han publicada tots els diaris seriosos que fullejo, amb l’excepció d’El Mundo Today, i ha sigut una de les notícies més llegides del dia. Ara jo volia fer una reflexió sobre fins a quin punt és ètic publicar aquestes bestieses en un mitjà que se suposa informatiu, però l’aclaparadora resposta dels lectors m’ha fet adonar que això és el que realment espera el públic.

I com que jo no aspiro a res més que a tenir un munt de lectors fidels i infidels, m’apunto al carro apocalíptic i propago la bona nova. En data tan recent com el 27 de setembre ja s’havia anunciat la fi del món per la conjunció de l’anomenada «lluna de sang» i les eleccions catalanes. Finalment, i per problemes que se m’escapen, no va poder ser. Ara l’església de Philadelphia eBible Fellowship a través del seu líder Chris McCann diu que allò només va ser un escalfament de motors i que ara va de bo. Afirma que l’instrument de la nostra destrucció serà el foc, ja que Déu va emprar l’aigua en una ocasió amb el Diluvi Universal i no li agrada repetir-se (de fet, ahir a Barcelona va ploure força, però qui sóc jo per contradir-lo?)
Un predicador radiofònic californià de nom Robert Camping ja havia predit l’Harmagedon pel 21 de maig de 2011. Quan aquesta data transcorregué sense incidències, Camping corregí els seus càlculs i traslladà l’esdeveniment al mes d’octubre del mateix any. Tampoc la va encertar i va optar per jubilar-se del paper de pitonís. Va morir el 2013 als 93 anys, sense que ningú l’hagués dut als tribunals per provocar ansietats injustificades. De fet és d’admirar com el gènere humà pot entomar tantes profecies fallides sense perdre la fe en els ensarronadors col·lectius.

McCann, disposat a perpetuar el llegat de Camping, està convençut que alguna cosa de cert hi havia en aquella data de maig del 2011, la qual per a ell va ser com una mena de dia del Judici Final i Déu va acabar de decidir quins cristians practicants se salvarien. Des de llavors Déu ha estat ocupat filtrant els no-practicants que també mereixerien el Paradís. La logística de tot plegat sembla complicada, introdueix la divinitat en un context temporal que no li escau, i posa en un compromís els nascuts després de maig de 2011.

No tot està perdut i alguns mitjans seriosos fins i tot han preguntat a «científics» sobre la data inqüestionable de l’Apocalipsi. No serà aquest dimecres, això ja està vist. Si la ciència no pot predir quin serà el dia de la setmana de la nostra extinció, em cago en el pensament científic.

14 comentaris:

  1. De fet un jutge mai t'acceptaria una demanda per enganyifa perquè el primer que faria és fer-te una anàlisi clínica cerebral per veure si hi ha problemes de rec...

    ResponElimina
    Respostes
    1. I com que el meu rec és comtal, no hi tindria res a guanyar.

      Elimina
  2. TENS RAÓ, i no nomès aquesta noticia, publiquen els diaris moltes informacions que són directament per Collonades. i curiosament, un dels proveïdors de noticies curioses o frikis per Collonades, és l'ABC. Els de l Mundo Today, han colat com a certa fins i tot alguna de les seves noticies.

    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet aquestes són les notícies que més agraden. Com aquella que informa que la cervesa no té la culpa de la panxa cervesera.

      Elimina
  3. Quina emoció tindria la vida si de tan en tan no s'acabés el mon?
    Però no pateixis, fins que no vegis la noticia de la fi del mon anunciada a Pons's Blog no et preocupis. Pons's Blog, (no) anunciant la fi del mon encertadament des del 2006 ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podràs avisar amb temps per anar a recollir el que tingui a la tintoreria?

      Elimina
  4. que la panxa cervesera no tñe res a veure amb la cervesa, no es tan sols de el mundo today, hi ha estudis d'alguna >Universitat qie diuen el mateix. El món dels estudis d'Universitats també dona molt de si, pen sa que n'he recopilat dins avui 480 i cap de normal, també hi ha algun fake, com el de que mirar els pits de les dones allarga la vida, per cert, un dels que va tenir més visites.
    Hi ha també estudis d'Universitats fets per barruts, con un anglès que va estar un any anant de nit als bars de cambreres per decidir que les que anaven ben escotades rebien més propines.

    salut

    ResponElimina
  5. En el improbable cas de que no coneguis els premis Ig Nobel

    http://www.improbable.com/ig/

    ResponElimina
  6. No siguis descregut, que al final vindrà l'apocalipsi i no estaràs preparat!

    ResponElimina
  7. Com deia la meva àvia, cada minut s'acaba per algú el món. Vaja, que vivim en un perpetu Harmagedon i molts prefereixen il·luminats d'aquests de pa sucat amb oli. Ai las!

    ResponElimina