dissabte, 18 de març del 2017

Un món de metros: Chicago (2)


Estic observant en aquesta revisió dels mapes de metro del món, que si bé les xarxes no han variat gaire, els seus dissenys han millorat espectacularment en qüestió de cinc o sis anys. Compareu per exemple el mapa del metro de Chicago de 2009 amb un de molt més actual. Apart de tipografies i traçat de línies molt més elegant i professional, han desaparegut els detalls més naturalistes (el blau del llac Michigan o la quadrícula dels carrers).

Com a la majoria de les ciutats americanes, la xarxa s'estén des del centre cap als afores. La complexitat de les connexions al Downtown continua obligant a mostrar una ampliació apart, el que sempre resta punts. M’encanta com s’entortolliguen la Red Line i la Brown Line.

I com a curiositat, sabíeu que la banda de rock Chicago, al principi es deia Chicago Transit Authority?

4 comentaris:

  1. Chicago no està en el meu pensament de viatge a causa d'aquest punyeter mapa. Em sembla terriblement agressiu, com un monstre mecànic ple de tentacles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és una ciutat a la que li tinc moltes ganes.

      Elimina
  2. A mi no em sembla un mapa gaire lluït. Ara potser la ballaré i és la primera vegada que m'hi fixo, però això de que el nom de les estacions estigui escrit en una direcció o altra segons cap al mapa no em fa el pes. Has de girar el cap per llegir el nom de les estacions en funció de la línia que mires. No m'agrada això.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et dono la raó, el nom de les estacions està molt mal solucionat.

      Elimina