dissabte, 4 de novembre del 2017

Un món de metros: Estocolm (2)

No és que la xarxa del metro d’Estocolm hagi augmentat gaire; però l’anterior mapa era una mica raquític i l’actual pinta molt millor. S’hi inclouen també línies de tram i metros lleugers de superfície (reconeixereu els metros perquè mostren una «T», de «tunnelbana» als caps de línia).

Metro inaugurat l’any 1950, 110 quilòmetres de vies i 100 estacions.

En el seu dia en Galderich hi va saber veure un lleó alat assiri. Ara ho tindria més complicat, tot i que en general el disseny manté una gracilitat certa. Només el quadrant superior dret mostra una ordenació cartesiana, com en prestatges superposats. Interessant.

4 comentaris:

  1. Té mèrit tenir una xarxa així, posat que Estocolm és un conjunt d'illes. Però bé, està tot molt comunicat, aquesta gent saben el que es fan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo també ho he pensat. És un problema que també ha de tenir Amsterdam, però mira s'ho saben apanyar.

      Elimina
  2. Circumstàncies de la vida m'han portat a llegir aquesta entrada tot asssegut en un vagó d'aquest metro. Potser t'hauries de proposar una tercera edició d'aquesta entrada perquè la versió actual del plànol, almenys la versió real-de-paper-o-el-material-que-sigui que hi ha penjada a totes les estacions, té el fons negre, i mola molt: https://www.kth.se/blogs/abhineet/2016/08/sthlm1-sl/
    Més d'un cop he pensat a veure on el podria comprar, per penjar-me'l a casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. FloiT, com que em sembla que és molt similar, l'afegeixo a l'apunt. Gràcies!

      Elimina