dissabte, 19 de maig del 2018

Un món de metros: Dresde

Dresde, ciutat molt castigada per la història, va inaugurar el seu servei de tramvia el 1872. En l'actualitat els seus 1,1 milions d'habitants gaudeixen de 12 línies de tram, amb un recorregut de 132,7 quilòmetres i 154 estacions.

He de confessar que els mapes de les xarxes alemanyes no em produeixen ni fred ni calor. Tots semblen tallats pel mateix patró: angulositat, absència de corbes i l'aire eficient, fiable, però eixut d'un plànol d'enginyeria.

Només es permet dues anomalies visuals: l'ondulació grisa del riu Elba i la silueta central de la Frauenkirche, arrasada durant la Segona Guerra Mundial i pulcrament reconstruïda no fa gaires anys. El millor que té aquest mapa és la seva original paleta de colors, sòlida i assertiva, a les antípodes de les games pastel; però també lluny de la solució parxís.

Ben mirat he de confessar que els mapes de les xarxes alemanyes em solen produir més calor que fred (per fredes que siguin en el fons).

2 comentaris:

  1. Doncs sembla que t'agrada aquest estil de mapa, però a mi se m'ha fet una mica carregós. Serà perquè estic acostumat als tons pastel...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dels tons pastel als unicorns només hi ha un pas...

      Elimina