dissabte, 26 de maig del 2018

Un món de metros: Dubai

A Dubai disposen de metro des de l'any 2009; en concret dues línies, 74,6 quilòmetres de vies i 49 estacions per atendre 2,1 milions d'habitants més una pila de turistes passavolants.

El seu mapa és curiós per diversos motius, començant pel traçat de les dues línies, que formen estranys angles rectes. L'única explicació plausible és que la línia vermella uneix l'aeroport amb el centre, que deu ser el trajecte més transitat, i per tant és preferible que no calgui fer cap transbordament per recórrer-lo.

També sorprèn el fons, on s'indiquen les zones en tons pastel, sobre les quals el vermell i el verd del metro destaca poderosament. Per cert, la línia de la costa ha estat invisibilitzada. Només es pot intuir per la palmera de la zona 2, que és la silueta de l'illa artificial de Palm Jumeirah. Coses de nou ric.

2 comentaris:

  1. Un mapa massa esquemàtic. Segur que per la propera revisió s'hi gastaran una bona quantitat de diners i el mapa serà molt més bonic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com els hi sobren les peles, d'aquí poc ja comptaran amb una desena de línies i un mapa que dibuixarà el retrat de la Mona Lisa.

      Elimina