dimecres, 23 de gener del 2019

Tres ciutats llombardes: Brescia (2)


Brescia (antiga Brixia) disposa d'algunes de les restes romanes més importants de la Itàlia septentrional, entres les quals destaca aquest temple capitolí, fet construir per Vespasià el 73 d. C. Es conserva part de les columnes del pòrtic i tres estances interiors amb el seu paviment interior.

A la dreta d'aquesta imatge del temple es troba el teatre romà amb capacitat per 15.000 espectadors, un dels més grans de la península itàlica, encara que en un estat que no inspira a fotografiar-lo. Sota el temple es troba el santuari republicà del qual es poden visitar algunes cambres subterrànies d'atmosfera controlada per protegir les pintures murals que són d'una qualitat equiparable a la de les que es troben a Pompeia.

Pocs metres més enllà i una mica enfonsades respecte el nivell del carrer es poden veure algunes columnes i arcs que pertanyien al fòrum original. Tot això està molt bé, però encara hi ha més. Caldrà, però, caminar un centenar de metres cap a l'Est fins arribar al complex monàstic de San Salvatore - Santa Giulia, del que ja parlaré en un altre moment (perquè la UNESCO el té classificat).


De moment, l'únic que ressaltaré del complex religiós són les restes de cases romanes que inclou al seu interior i que es coneixen col·lectivament com Domus dell'Ortaglia. Observades des d'unes passarel·les que les circumval·len, els seus mosaics encanten qualsevol amant de l'ordre i la geometria.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada