dimarts, 11 de juny del 2019

Facebook per a principiants

«Celle que vous croyez» (titulada aquí «Claire y Clara») és un film de Safy Nebbou que adapta la novel·la homònima de Camille Laurens, publicada el 2016.

Claire Milaud (Juliette Binoche) és una professora de literatura divorciada i amb la cinquantena ja superada. Un dia crea a Facebook el fals perfil de la jove Clara per poder espiar el seu ex-amant Ludo. Així coneixerà Alex (François Civil), amic de Ludo, a qui seduirà sense donar-se mai a conèixer. A partir d’aquí la història es ramificarà en diverses solucions, a mesura que Claire la vagi explicant a la seva psicoterapeuta (Nicole Garcia). En algun moment un dels personatges asseverarà que pots escollir el final que més t’estimis; pot sonar molt versemblant literariament (com a bon film francès, peca d’excés de literatura), però la veritat és que només hi ha un final que s’acordi amb la realitat.

El problema de «Celle que vous croyez», apart del limitat interès de la trama, és que la major part de l’acció consisteix en la protagonista interactuant amb un portàtil i un mòbil. Afortunadament, el film compta com a protagonista amb una actriu prodigiosa com ho és la Binoche, d’una expressivitat màxima i una capacitat de despullament emocional incomparable. Sense ella, la pel·lícula seria negligible; amb ella, esdevé acceptable (mai imprescindible).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada