dimarts, 2 de juny del 2020

A l'espai no es poden sentir les teves rialles

Es considera Donald Trump l'impulsor definitiu de la creació d'una nova arma independent dins de l'exèrcit americà dedicada a preparar-se per a la guerra a l'espai, una proposta que, us agradi o no, va quedar consolidada el passat 20 de desembre. Si creieu que aquesta idea té alguns matisos ridículs, no esteu sols, perquè Greg Daniels i Steve Carell van trobar-hi prou potencial per inventar-se una sèrie basada en aquest tema. Es diu "Space Force" (Netflix), s'acaben d'estrenar els deu capítols, i tothom coincideix que no ha anat bé.

I mira que el material tenia possibilitats i es nota que hi han posat pela llarga per reproduir tant les instal·lacions aeroespacials a Colorado, com a les bases lunars. A més Daniels i Carell, responsables entre altres de la sublim "The Office", no són precisament uns passerells; però aquesta comèdia sobre un general del nou cos (Carell) encarregat de fer desembarcar l'exèrcit a la Lluna no fa gota de gràcia. Part del problema és la indefinició genèrica de "Space Force" que, enlloc de conformar-se amb ser una "sitcom" laboral, intenta oferir també el costat humà dels personatges a través sobre tot de les relacions familiars. 

S'imposa un equilibri molt difícil entre un protagonista que ha de ser sovint ridícul, però a qui també hem d'acompanyar (i empatitzar!) en els seus avorrits enfrontaments amb la filla mig rebel. El problema amb l'esposa, que es passa tota la temporada confinada a la presó per motius que no s'expliquen, també clama al cel. De debò no podien haver-li donat més paper a una deessa de la petita pantalla com és Lisa Kudrow?

No ajuden la presència d'actors secundaris manllevats a altres sèries d'èxit com Jimmy O. Yang (Jian Yang a "Silicon Valley") o Ben Schwartz (Jean-Ralphio a "Parks and Recreation"). Només l'assessor científic interpretat per John Malkovich, un relatiu nouvingut en el medi, aporta un element extemporani que és el que resulta més divertit de tota la sèrie.

Com ja vam poder comprovar amb "The Good Fight", intentar fer comèdia a partir de les ocurrències de Donald Trump és una empresa destinada al fracàs: el president taronja sempre superarà per excés els seus imitadors. Pel que fa a "Space Force", eviteu-la de totes totes.

2 comentaris:

  1. Vaja, l'únic que ha impedit que la comencem és que ens vam posar a mirar The IT Crowd just abans, i no ens durarà gaire. La intenció és posar-la després, però amb aquesta premsa que li fas... bé, com que tampoc coincidim sovint...

    ResponElimina