dimecres, 10 de juny del 2020

Filmoteca forçosa (10)


Scott Pilgrim vs. the World (Edgar Wright, USA 2010 (Netflix))
Per conquistar la seva nova xicota, Scott ha de vèncer tots els seus ex. La vida com a «Mortal Kombat». Divertidíssima, hi surten tot d’actors «cool»; Edgar Wright és un geni. (8)

1985 (Yen Tan, USA 2018 (Netflix))
Adrian torna a Texas per Nadal després de tres anys de no veure la família en una visita de tàcit comiat. Drama previsible però molt ben portat sobre les primeres víctimes de la sida. (7)
 
J’ai perdu mon corps (Jerémy Clapin, França 2019 (Netflix))
Les aventures d’una mà amputada que, mentre cerca el cos al que pertany, recorda la seva vida anterior. Una història una mica desconcertant i uns dibuixos realistes de línia clara absolutament formidables. (7)

Bad Education (Cory Finley, USA 2019 (HBO))
Basada en fets reals, sobre un cas de corrupció escolar milionari. Molt entretinguda i amb dues fabuloses actuacions dels nostres favorits, Hugh Jackman i Allison Janney. (7)

Nits blanques (Luchino Visconti, Itàlia 1957 (Filmin))
Versió molt teatralitzada de la novel·la curta de Dostoievsky. Visualment atractiva, però amb una Maria Schell absolutament insofrible. (5)

La nuit de Varennes (Ettore Scola, França 1982 (Filmin))
Reconstrucció d’un episodi de la Revolució Francesa des d’un punt de vista melancòlic i desmitificador. Sempre és un plaer rebre lliçons d’Història de gent com Hanna Schygulla, Jean-Louis Barrault, Jean-Louis Trintignant o Harvey Keitel. Marcello Mastroianni fa un sublim Giacomo Casanova. (8)

2 comentaris:

  1. Molt fan de Scott Pilgrim, es una pel·lícula fresca i original. Es d’aquelles pel·lícules que es estrany que no hagin tret una seqüela, però tinc clar que seria una seqüela bastant pitjor que la original.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més sorprenent és que en el seu dia no va tenir cap èxit. Ara és obra de culte i he sentit dir que aquest agost la reestrenen.

      Elimina