dissabte, 23 d’abril del 2016

Un món de metros: William Shakespeare

Un dels mals de la popularitat del mapa del metro de Londres és que al pobre li toca fer tots els papers de l’auca. Així, aprofitant que el Tàmesi passa per Londres i que aquest 23 d’abril es commemoren els 400 anys de la mort de William Shakespeare, London Transport ha creat un nou mapa per a l’ocasió. En ell, els noms de les estacions han estat substituïts pels títols de les obres del Bard, pels noms dels seus personatges i per altres termes relacionats amb l’homenatjat. Cada línia intenta mantenir una unitat temàtica: així hi ha la línia que recull els noms de les peces teatrals (que resulta ser la groga Circle Line), hi ha la línia de les heroïnes i la dels malvats, la dels grans actors shakespearians i la de les adaptacions en altres mitjans. Símbols explicatius addicionals informen si l'obra és comèdia o tragèdia, o si el personatge és transvestit.

Per descomptat aquest canvi és purament cosmètic i no afecta a la retolació de les estacions en el món real (imagineu-vos l’embolic que es podia organitzar…) El propòsit doncs és el de vendre al públic abduït gravats artístics (60 x 80 cm a 14,99£) o vulgars pòsters (61 x 91,5 cm a 3,99£) que reprodueixen aquest mapa efímer.


Proposo que adaptin el mapa del metro d’Alcalá de Henares amb temes cervantins. Algú s’apunta al «crowdfunding»?

4 comentaris:

  1. Jo encara conservo unes quantes pessetes per subvencionar el projecte.

    ResponElimina
  2. Creus que quan es celebrin els 400 anys de la mort de Terry Pratchett faran una iniciativa semblant? Encara existirà el metro? Existirà Londres?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que ho faran, però la xarxa del metro de Londres no serà suficient per encabir tot Pratchett.

      Elimina